Интимно

Секс по време на менопауза

06.12.2011г. / 13 07ч.
Нина Иванова
Секс по време на менопауза

Менопаузата често се приема за един от най-неприятните процеси в живота на дамите. Промяната в организма след спирането на менструалния цикъл понякога влияе негативно на дамите.

За да преминете по-лесно през тази съществена промяна, най-добрият възможен вариант е да правите повече секс.

\n

Голям плюс на менопаузата е, че няма нужда да мислите за предпазни средства, когато правите секс със съпруга си. Край на досадните противозачатъчни хапчета, спирали и презервативи. Менопаузата ще ви спести и голямо перо от бюджета: ежемесечните разходи за превръзки, тампони и предпазни средства. Сега е моментът, в който може да правите секс, когато си пожелаете, без задръжки и притеснения.

\n

Като цяло менопаузата не пречи на дамите да изпитват същото удоволствие от секса като преди. Една от промените обаче може да е в честотата, тъй като при някои жени се наблюдава намалено желание за секс. Но като почти всичко, и този фактор се влияе най-вече от индивидуалността и характера на жената.

\n

Освен, че сексът е основен източник на удоволствие, той може да помогне и да изглеждате по-млади. Доказан факт е, че редовният секс, поне 2-3 пъти седмично подмладява тялото и изглажда фините бръчки. Т. нар. критическа възраст или менопауза всъщност може да е най-прекрасният период в живота на жената, ако го приеме спокойно и му се наслади.

Прочетете още:

Коментирай