Интимно

Свекърва срещу тъща – война между Монтеки и Капулети

06.04.2012г. / 16 55ч.
Надежда Маринова
Свекърва срещу тъща – война между Монтеки и Капулети

Понякога неразбирателството между свекървата и снахата и между тъщата и зетя се превръща във войната на Монтеки и Капулети – състезание на семейни ценности и нрави. Обвиняват се взаимно, че едната е отгледала мамино синче, другата – мамина кокона. Но, истината никога не е само една.

Свекървата обвинява снахата, че не готви любимите ястия на сина й или не глади правилно ризите му, а слиповете изобщо не се сгъват по този начин. Когато синчето й се прибира от работа уморен, добре е някой да му подаде домашните чехли.

Снахата готви със зехтин и никога не прави запръжка, което маминка не одобрява. Тя не е роб на къщата, с прахосмукачка се чисти веднъж седмично и малко хаос не вреди.

Тъщата не може да понесе, че зет й не си оправя леглото, вместо това дъщеря й има двойна работа сутрин. Освен това умът й не го побира как мръсните чорапи могат да се мотаят из цялата къща, когато мястото им е в коша за пране. Кръвното й се вдига, когато види куп книги в тоалетната.

Зетят обича, когато гледа мач, да не го закачат с домакинска работа. Простирането на прането е женска работа и може да навреди на мъжкия му имидж. Излизането с приятели на бира по мъжки е напълно в реда на нещата.

Когато двама души се съберат, за да създадат семейство, е нужно време, за да напаснат навиците си. Идеалният случай е да живеят в самостоятелно жилище. Тогава сработването е много по-лесно, отколкото, когато живеят в дома на свекървата или тъщата.

Нормално е всеки човек да е различен, но когато двама души се обичат, те си прощават дребните недостатъци или просто престават да ги виждат. Мъжът и жената се превръщат в две зъбчати колела, смазани идеално и съвсем точно пасващи в сложната семейна машина.

Единственият начин да се предотврати избухването на фамилна война е тъщите и свекървите да си знаят гьола и да не се бъркат в политиката на младите семейства. Разбира се, трудно се приема различието на другия, което може дори да имаш за заплаха на собствените ти ценности. Дипломация и философски поглед към живота е разковничето на повечето семейни проблеми.

Да си припомним също, че сексът е идеален начин за сдобряване.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
19 rate up comment 0 rate down comment
Dani ( преди 11 години )
Zatova mladoto semeistvo tryabva da si jivee otdelno!Neka te si suzdadat svoi poryadki i semeini traditzii bez nyakoi da im se burka.Taka vseki si ima sobstven dom i uvajenieto mejdu mladi i stari shte e po-golyamo!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар