Интимно

Мъжът кръшка – любовницата ли е виновна?

22.10.2012г. / 10 27ч.
Ана Петрова
Мъжът кръшка – любовницата ли е виновна?

Най-големите клюки в света на звездите се въртят около личния им живот, партньорите им, браковете им и т. н. Жълтите страници постоянно са пълни с новини за скандални раздели и изненадващи събирания и женитби. Когато стане въпрос за виновните в различните ситуации, най-често цялата критика я отнася жената. Спомнете си например за Дженифър Лорънс, чието име бе споменато в една и съща статия с това на Брад Пит и Анджелина Джоли по явни причини.

Защо обаче се получава така, че независимо какъв е случаят, любовницата излиза по-виновна от мъжа? Какво ни кара да го щадим повече:

От една страна, финансите имат голямо значение. Все пак този мъж досега е допринасял за финансовата стабилност във връзката ни. Още повече – много по-малко средства ще ни коства омразата към друга жена, отколкото воденето на бракоразводно дело.

Страхът също е фактор. Тъжно, но факт, има мъже, към които жените им изпитват истинско страхопочитание, ако не и неподправен страх. Това им пречи дори да си помислят да поставят под съмнение невинността му в каквато и да е ситуация и ги провокира да винят единствено другата жена. От друга страна е страхът за собственото его – нима сме позволили на друга жена да ни превъзхожда в очите на любимия? Нима тя представлява нещо повече от нас? Ако „да“, значи е враг.

Тръгне ли си тя, проблемът спира да съществува!“ – подобно мислене показва само наивност. Дали един мъж, който веднъж е излъгал и му се е разминало, няма да си позволи да пристъпи неписаните закони на любовта и втори път? Както в любовта, така и в изневярата са нужни двама. Не е възможно единствено ласките на любовницата да са причина за кръшкането на мъжа ви. А ако той сам се опита да прехвърли вината изцяло на нея и да си придаде вид на потърпевш, значи си имате работа с несериозно и незряло момче.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай