Интимно

Мъжете, които трябва да избягваме

25.10.2012г. / 15 29ч.
Ана Петрова
Мъжете, които трябва да избягваме

Светът е устроен така, че за всекиго винаги се намира по нещо. Майката природа обаче, се развива благодарение на еволюцията и по-точно естествения отбор. Що се отнася до хората, при нас важи и т. нар. полов отбор. Избираме половинката си по лична преценка, но като цяло търпението на жената има своите граници. Ето някои типове мъже, без които вътрешният ни мир ще е винаги една крачка по-близо:

Критикарят. Обърнете внимание дали се оплаква често за дребни неща. Помислете дали не е по-добре да бягате далеч преди критиките му да се насочат към дейностите ви и вас самите.

Зависимият. От една страна можем да говорим за наркозависимите. Положението при тях е по-сложно, отколкото можем да си представим. Може би до един момент ще изпитваме съжаление към човека отсреща заради слабостта му, но ще дойде ден, когато ще разберем, че ние сме втората най-голяма любов в живота му. Хазартът, парите, майка му – свободомислещият човек е независим човек – ако тези неща обладават съзнанието му, бъдещето му ще е монотонно и посредствено.

Глупавият. Едва ли ще обсъждате древна философия или молекулярна биология с любимия (макар и да не е изключено), но поддържането на един нормален и приятен разговор поддържа интереса ви към отсрещния човек. Общувайки с ограничен човек, вие ограничавате и себе си.

Нарцисът. Ако не можете да се вредите за огледалото, ако всичко във връзката ви се върти около мъжа до вас, ако думите ви влизат през едното му ухо и излизат през другото, не си губете времето повече с този човек. Любовта му към него самия ще му е достатъчна, а вие ще сте свободни да потърсите някого, с когото да споделите своята.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай