Интимно

Може ли любовта да дойде след сватбата

В кои случаи любовта се ражда след брака

26.11.2012г. / 15 29ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

От опита на много семейни двойки е ясно, че любовта не е вечна, а с годините започва да намалява и отслабва. Знаем обаче и за обратния вариант – уговорените сватби, бракът по сметка или когато в сватбения ден само единият обича. Може ли любовта да дойде с времето?

Да, това ще бъде истинската любов, а не мимолетна похот и страст.

Свързани статии

Любовта е доверие

Ако му имаш доверие, няма да го ревнуваш, дори и сред цял отбор от сексапилни колежки. Ако му вярваш, ще му даваш свободата да прекарва част от свободното си време с приятелите си по мъжки.

Любовта е търпение

Чувствата възникват стихийно – мислите ви се лутат все около него, долавяте ароматът му, макар че е на другия край на града, жадувате да ви вземе в прегръдките си. Така е само в началото, първите седмици, най-много до месец-два. По-нататък, ако няма търпение, любовта ще свърши.

Любовта е приятелство

Съжителството на двама души ги прави взаимни свидетели на всякакви ситуации, мигове и чувства. Когато се смеете, тъжно ви е, уморени сте, радостни сте, искате тишина и усамотение, нуждаете се от нежна прегръдка, болни сте, а той ви купува лекарства и ви вари чай. Между всички тези приятелски действия прозира нежната любов на мъжа, превърнал се във ваша естествена половинка.

Любовта е благодарност

Благодарна сте на съдбата, че живеете с мъж, който ви разбира, уважава и търпи вашите недостатъци. Това има много общо със зрялата любов.

Няма универсален учебник по любов. Любов и брак – това е сложно уравнение и преди всичко въпрос на късмет.

Той я обича, тя него – не

Той я носи на ръце. Влюбен до ушите, изпълнява и най-малките й желания. За нея е готов на всичко. Приема я такава, каквато е. Но... тръпката я няма. Тя не го сънува нощем, не мисли за него по цял ден, не жадува целувките му. Може би го харесва като мъж, но й се иска да беше повече от това. Въпреки това той е прекрасен баща и грижовен съпруг.

Тя го обича, а той – не достатъчно

Възможно е да страда по предишната си любов, да харесва ергенския живот повече от брака. Но годинките летят, а халката на пръста му придава тежест и дори му помага в кариерата. Човек се променя, докато е жив. Постепенно започва да му харесва домашната кухня и уютната къща. А жена му става все по-хубава!

Да, ето така се създават филмите с щастлив край!

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
ддд ( преди 11 години )
Чакайте малко, а аз си мислех, че в един нормален свят хората се женят при вече наличие на такава истинска любов. Колко съм била заблудена, верно, че сега се женят, защото забременява момичето, не по любов..........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Vix ( преди 11 години )
1 rate up comment 1 rate down comment
ne ( преди 11 години )