От опита на много семейни двойки е ясно, че любовта не е вечна, а с годините започва да намалява и отслабва. Знаем обаче и за обратния вариант – уговорените сватби, бракът по сметка или когато в сватбения ден само единият обича. Може ли любовта да дойде с времето?

Да, това ще бъде истинската любов, а не мимолетна похот и страст.

Още по темата

Любовта е доверие

Ако му имаш доверие, няма да го ревнуваш, дори и сред цял отбор от сексапилни колежки. Ако му вярваш, ще му даваш свободата да прекарва част от свободното си време с приятелите си по мъжки.

Любовта е търпение

Чувствата възникват стихийно – мислите ви се лутат все около него, долавяте ароматът му, макар че е на другия край на града, жадувате да ви вземе в прегръдките си. Така е само в началото, първите седмици, най-много до месец-два. По-нататък, ако няма търпение, любовта ще свърши.

Любовта е приятелство

Съжителството на двама души ги прави взаимни свидетели на всякакви ситуации, мигове и чувства. Когато се смеете, тъжно ви е, уморени сте, радостни сте, искате тишина и усамотение, нуждаете се от нежна прегръдка, болни сте, а той ви купува лекарства и ви вари чай. Между всички тези приятелски действия прозира нежната любов на мъжа, превърнал се във ваша естествена половинка.

Любовта е благодарност

Благодарна сте на съдбата, че живеете с мъж, който ви разбира, уважава и търпи вашите недостатъци. Това има много общо със зрялата любов.

Няма универсален учебник по любов. Любов и брак – това е сложно уравнение и преди всичко въпрос на късмет.

Той я обича, тя него – не

Той я носи на ръце. Влюбен до ушите, изпълнява и най-малките й желания. За нея е готов на всичко. Приема я такава, каквато е. Но... тръпката я няма. Тя не го сънува нощем, не мисли за него по цял ден, не жадува целувките му. Може би го харесва като мъж, но й се иска да беше повече от това. Въпреки това той е прекрасен баща и грижовен съпруг.

Тя го обича, а той – не достатъчно

Възможно е да страда по предишната си любов, да харесва ергенския живот повече от брака. Но годинките летят, а халката на пръста му придава тежест и дори му помага в кариерата. Човек се променя, докато е жив. Постепенно започва да му харесва домашната кухня и уютната къща. А жена му става все по-хубава!

Да, ето така се създават филмите с щастлив край!