Интимно

Какво се случва по време на пиян секс?

Алкохол и секс – мъжете и жените реагират различно

30.11.2012г. / 14 41ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Алкохолът има чудодейната способност да превръща обикновената на външен вид жена в привлекателна и сексапилна мадама... поне в очите на неговия консуматор. С мисълта, че алкохолът премахва задръжките, освобождава нравите и събужда сетивата, много хора обичат да пийнат по чашка преди секс. Оказва се обаче, че това е грешка.

Объркването идва от факта, че алкохолът успокоява нервите и намалява безпокойството, което предхожда предстоящият секс, затова си мислим, че след няколко чашки всичко ще премине и ще завърши по-добре.

Свързани статии

Трябва да знаете, че алкохолът няма да ви стимулира да откликнете по-чувствено на сексуалните си пориви, а напротив – ще ви затрудни. И естествено – въпросното затруднение се увеличава правопропорционално на количеството и качеството на спиртната напитка, което сме изконсумирали. Т. е. има значение дали сте изпили само една чаша водка или вече не помните коя по ред е тази с уискито, която едва държите в ръка.

Влиянието на алкохола при мъжете и жените е различно. Под влиянието му, представителките на нежния пол губят голяма част от чувствителността на тялото си. Нещо повече – интимната зона не реагира по същия начин, както когато сме трезвени, и шансовете за оргазъм намаляват драстично, а понякога изчезват напълно. Заради очакването на момента, либидото ни се увеличава, но ответната реакция на организма се бори за изява безуспешно.

Съществува и опасност от употребата на големи количества алкохол. Води до загуба на самочувствие, което съчетано с наличието на безгрижие и индиферентност може да доведе и до нежелани сексуални преживявания, някои от които и свързани с насилие.

Взаимоотношенията между двама партньори също могат да бъдат влошени при честата употреба на алкохол, защото се стига до липса на комуникация, на внимание, на съобразяване с чувствата и желанията на другия, води до своите логични последствия.

Коментирай
31 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
39 rate up comment 1 rate down comment
Йордан ( преди 11 години )
Как може да кажете, че алкохола води до липса на комуникация. Човек всичко си казва след няколко чашки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар