Интимно

Защо не ни върви в любовта?

Красавиците срещу симпатичните – коя има повече любовни успехи

13.12.2012г. / 12 06ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Любовта прилича на работа и бизнес – защото влагаш в нея време, труд, знания за човешката природа; прилича и на удоволствията – защото се потапяш в море от емоции; и не на последно място има нещо общо със съдбата, с играта на тото – хиляди пускат фиш, но малцина печелят.

Първи се омъжват скромните момичета, които на пръв поглед нямат високи изисквания. Най-последни минават под венчило гордите, еманципирани, капризни жени, които се целят нависоко. Нека разгледаме няколко от най-честите случаи на любовни несъответствия.

Свързани статии

По-умен или равен на нея

Тя е с две висши образования и една папка със сертификати и дипломи и иска кандидат, достоен на ума и интелигентността й.

Мъж от висшата класа

Тя мисли, че е от „голямото добро утро“ и си търси съответен мъж. Възпитавана в семейство на потомствени политици, професори, актьори, музиканти с успехи и кариери в чужбина, тя иска да продължи семейната традиция.

Много ухажори, но всичките с недостатъци

Единият е много приказлив, вторият – обича компаниите, третият все още се държи за полата на майка си, четвъртият обича да го глезят, но не отвръща със същото.

Какво съветват психолозите:

Нужна е подготовка за ролята на любима, приятелка, съпруга. Не се заблуждавайте, че щастливата връзка се постига само с усилията на мъжа, а за щастливия брак отговаря съпругът.

Грешката на кариеристките и на жените-началници е, че в къщи/във връзката се държат с любимия мъж като с подчинените си, като командват и доминират. Те смятат, че щом са успели в бизнеса, няма как да не успеят и в любовта. Така те подсъзнателно потискат мъжа и го карат да си търси друга, по-подходяща за него жена, която ще му позволи да бъде себе си.

Друга грешка, която правят жените е да държат мъжа в напрежение – дали е отговорил на изискванията й, дали е направил днес всичко, което тя иска?

С какво щастливките се отличават от жените, на които не им върви в любовта?

Неудачниците са уверени и подсъзнателно чакат мъжа, който ще им донесе щастие и успехи в живота. Такова мислене е характерно най-вече за красавиците, които осъзнават своята привлекателност и я считат за голям плюс. Природата ги е дарила с толкова хубост – значи мъжът е длъжен да плати за тези нейни качества с повишено внимание, постоянна загриженост, по-силна привързаност.

Щастливките нямат комплекса на „кралицата“ – те разчитат само на собствените си сили и не очакват чудеса от мъжа, възпитани са и знаят, че в живота нищо не идва на готово, на златна табличка.

Двете категории жени имат коренно различно отношение към живота, което поражда различната им реакция към поведението на партньора. Докато красавицата си мисли: „Всички мъже са ми длъжни!“, симпатичната, но не парадираща с хубост, пари и образование дама подхожда към силния пол с увереността: „Нищо му няма на този мъж. Всички имаме недостатъци. Защо да не опитам? След това винаги мога да си намеря друг!“.

Коментирай