Интимно

Езикът на цветята в любовта – какво издава един букет?

Какво казват подарените цветя?

30.01.2013г. / 17 10ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Свързани статии

Остават само две седмици до красивия празник на влюбените „Свети Валентин“. Традицията да се отбелязва този ден ни връща в далечния XIV-ти век, когато любовните послания се разменяли върху валентинки. Красивият обичай се тачи и до днес. Според статистиките в световен мащаб за този празник се изпращат около 1 милиард картички, почти колкото и за Коледа. В наши дни традицията е поразчупена и наред с валентинките подаръците за любимия/любимата включват също шоколад, бижута и цветя.

Може би знаете, че избирането и подаряването на различни цветя е истинско изкуство. Независимо, че за празника на влюбените традиционно се подарява роза, ние ви предлагаме един малко по-свободен прочит на посланието, което носят цветята, подарени на любим човек.

Маргаритки

Тези весели и красиви цветя е подходящо да се подарят на любимото момиче, ако връзката е сравнително нова, тъй като те не носят като послание толкова сериозното и задължаващо „Обичам те“. Маргаритите олицетворяват невинността и са перфектното цвете за първите месеци на връзката, когато конфликтите и споровете все още не са на дневен ред между двамата влюбени.

Свързани статии

Лалета

Вярно, че е въпрос и на вкус, но доста хора смятат, че това цвете е по-неповторимо и уникално от розата. Ако съпругът или приятелят ви е избрал за вас красив букет от различни на цвят лалета, то той очевидно е вложил много специални мисли и чувства в този подарък.

Карамфили

Те са едни от най-евтините цветя, но за сметка на това се предлагат в безброй много и изключително красиви цветове. Може би мъжът на сърцето ви е искал да ви покаже, че си спомня кой е любимият ви цвят и затова ви е избрал точно букет лилави карамфили. А е възможно да е купил преди това красиво колие или гривна за вас и да са му останали дребни пари колкото за по-евтино цвете. Едно е сигурно – той ви обича и ако имате някаква забележка относно избора му, направете я внимателно.

Божур

Това са разкошни цветя, символ на чистота и извисеност. Присъствието им е знамение за добър късмет и сполука, наричат ги „цветята на богатите и благородните“. Подарявайки ги, вашият любим може би ви показва, че високо цени елегантния ви и изискан стил. Другото тълкуване на избора му може да е, че точно той е избраникът на съдбата за вас.

Червени рози

Много мъже биха се въздържали да подарят червени рози в началото на връзка или ако не са сигурни в чувствата си. Бъдете уверени, че ако ги получите на 14-ти февруари, то вашият любим няма никакви колебания относно силата и искреността на любовта си към вас.

И все пак, тъй като не искаме да ви подведем и след време да се окажете излъгани в надеждите си, тълкувайки по описания начин значението и посланието на подарените ви цветя, имайте предвид, че повечето мъже (за жалост) нямат дори и бегла представа за финия и ароматен език на цветята.

А може би си струва да им помогнем!

Коментирай