Интимно

Дишат ли си във врата щастливите двойки

Интимните сантиметри показват наистина ли се обичате

13.02.2013г. / 14 16ч.
Надежда Маринова
Снимка:outnow.ch

Снимка:outnow.ch

Емоционалната близост в двойката може да се измери. Да, не е шега – с обикновена линия много бързо ще разберете какво е интимното ви щастие.

Двойките или семействата, които изпитват недоволство и раздразнение в отношенията си се държат на дистанция един от друг, а психолози са изчислили, че тя е с 30 % по-голяма от дистанцията при щастливите влюбени.

Като правило в благополучните семейства разстоянието, на което си общуват един от друг е 28 см, а при нещастните то е 37 см. При първата група това разстояние е на комфортна емоционална близост, а за втората – пространство на взаимното неразбирателство.
Колкото по-близо се намира семейството до развода, толкова по-малко съпрузите са склонни да правят крачка един към друг.

Снимка: Reuters – 98-годишен мъж целува съпругата си в Сън Сити, Аризона, САЩ

Свързани статии

Така за чувствата и характера на отношенията между двамата може да се съди по приближаването на телата им, когато се целуват. Изгарящите от любов се залепват плътно един към друг и намирайки се в зоната на интимен комфорт, не изпитват неудобство.

Съвсем друго е положението, когато любовта е избледняла или става дума за приятелска целувка – между роднини и колеги. Тогава долната част на телата им – от кръста надолу – не се допира, а горната част на тялото остава раздалечена на минимум 15 см. Целувката е основно по бузата и трае секунди и само се „маркира“ с допира на устните.

Коментирай
Свободно време