Интимно

9 признака, че страдате от наркотична любов

Жената се тръшка от любов и със и без мъж

11.03.2013г. / 13 46ч.
Надежда Маринова
Снимка:outnow.ch

Снимка:outnow.ch

Кога любовта се превръща в наркотик? Това трудно се признава от самия наркоман, както става и при всяка друга зависимост – от цигарите, алкохола или наркотиците. Обикновено към такава любовна зависимост са склонни жените с крехка душа, силно емоционални, които лесно плачат и се разстройват. Те са изтъкани от нерви и са винаги на ръба на емоционална криза. Без да си го признават, на тях им харесва да живеят по този начин, затова и трудно ще пожелаят да излязат от омагьосания кръг на „обича ме“, „не ме обича“, „лъже ме“, „изневерява ми“, „какво да правя“.

Темата е дълбока и неизчерпаема и неслучайно е широко експлоатирана от древността та чак до наши дни от поети, писатели и сценаристи в театъра и киното. Образът на безумно влюбените, които животът разделя, но смъртта събира се повтаря до безкрай с нови и нови вариации. Дори да не се стигне до фатална развръзка, драмата е разтърсваща и продължава цял живот.

Много хора живеят в неудовлетворителни, разрушителни отношения, защото смятат, че така е редно. Но фрази от типа на „Обичам, затова страдам“ или „Страдам, защото обичам“ са много лъжливи, защото любовта е най-светлото човешко чувство и ако не ни носи радост, значи бъркаме някъде, не сме с правилния човек.

Ако искаме да се самоанализираме, ето 9 признака на любовна зависимост.

1. Щастлива сте, само когато имате гадже, което обичате и който е непрекъснато до вас.

2. Любовта и приятелството са невъзможни без пълното сливане и разтваряне в другия човек, когото обичате и който е непрекъснато до вас.

3. Не можете да си представите, че сте пълноценен човек, ако нямате мъж до себе си. Липсата на мъжко присъствие удря по самочувствието и самооценката ви – смятате, че не сте красива и умна.

4. Не можете да преживеете и една вечер/един ден без него. Мислите си само за него, представяте си го какво прави, с кого е и това ви причинява силна болка, раздразнение и стрес.

5. Обсебена сте от силна ревност, която не ви дава мира нито денем, нито нощем. Не му позволявате да излиза сам, без вас, с приятели или да прекарва понякога уикендите със семейството си.

6. Пребърквате му джобовете, следите му активностите в социалната мрежа, подслушвате телефонните му разговори и му преглеждате мобилния телефон – кой го е търсил, какви съобщения има в пощата.

7. Често се карате за дребни неща като поводите се повтарят, а споровете прерастват в кавги до сълзи. В края на краищата не взимате решение за раздяла или развод.

8. Много ви е тежко във връзката, но без мъж ви е още по-тежко.

9. Нямате сили да прекъснете връзката – „Докато той не си тръгне сам, ще бъдем заедно“.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимна1 ( преди 9 години )
Описали сте ме доста добре :/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар