Интимно

Сексуалният живот е най-добър на 40

Преодоляваме окончателно неувереността си на и над 40-годишна възраст

11.04.2013г. / 11 25ч.
Аз жената
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Съвременните жени се чувстват по-реализирани, уверени и доволни на и след 40 години, отколкото на която и да е друга възраст, пише в-к „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 2000 дами по поръчка на компания за здравословни храни.

На тази възраст голяма част от дамите освен това се усещат с 10 години по-млади. Над половината от участничките в допитването казват, че на и над 40 години се чувстват по-уверени, отколкото когато са били на 30. Внушителните 86 процента от дамите са убедени, че 40-те години са новите 30.

В анкетата са участвали жени на възраст между 40 и 65 години. Благодарение на техните отговори авторите на проучването изясняват как се възприемат дамите, веднъж прехвърлили 40-ия си юбилей.

Много от участничките споделят, че се чувстват по-млади, отколкото са в действителност, като 27 процента от тях приписват това на усъвършенствания си с годините усет за стил. Други 17 процента смятат, че младежкото им усещане се дължи на сексуалния им живот, който на тази възраст е по-добър от всякога.

Свързани статии

Анкетата разкрива, че 59 процента от дамите на и над 40 години са достатъчно уверени, за да разхождат телата си по бикини. Шестдесет процента настояват, че жените от тяхното поколение не трябва да се свенят, а да продължават да носят прилепнали по тялото тоалети или разкриващи гръдта им блузки.

Изглежда, че достигайки 40-годишна възраст, много жени преодоляват неувереността си – 81 процента от дамите споделят, че на тези години се чувстват по-добре в кожата си, отколкото някои млади жени и отколкото самите те са се възприемали като по-млади. Според една трета от участничките в допитването това се дължи на финансовата им независимост, а според 48 процента – на стабилната им връзка с партньора.

„Настоящото проучване потвърждава схващането, че възрастта е просто едно число. Жените на и над 40 години са преизпълнени с енергия и се чувстват по-зашеметяващи от всякога“, казва Джоан Хейдън от компанията, поръчала анкетата, пише БТА.

Всички останали новини можете да четете на Dnes.bg.

Коментирай