Много жени не си го признават, но нямат дълготрайни връзки заради един трудно преодолим страх – страхът от интимност и невъзможността за реализация на успешни взаимоотношения с никой партньор поради тази спирачка.

Искате да сте по-близо до партньора си? Но как да се подходи? Как да се преодолее този страх? Ще е трудно, но наградата от една пълноценна емоционална и сексуална връзка е несъизмерима и си заслужава да опитате.

Изберете добре партньора си

Не се поддавайте на всяка възможност или на първата изпаднала, но и не загърбвайте перспективна връзка само от страх. Допадате ли си? Можете ли да бъдете освен приятели и сексуални партньори? Опознайте добре партньора си предварително, това ще увеличи доверието ви в него и ще подпомогне да преодолеете страховете си. Имайки пълно доверие в него можете да преминете към следващите съвети.

Научете се да общувате

Опитайте да отделяте време за разговори. Водете ги свободно, споделяйте мисли, без да избягвате неудобни (според вас) теми за интимността и секса. Ако имате проблем в общуването не обвинявайте партньора си, не го обиждайте или нагрубявайте. Изисквайте същото и от него.

Бъдете себе си

Не се опитвайте да прикриете себе си, мислите и желанията си, своята самоличност. Споделете нещата, които ви тревожат, от които ви е страх. Показвайте чувствата си, дори тези на гняв или недоволство – не се опитвайте да ги скривате.

Покажете нуждите си

Оставете партньора си да прави неща за вас. Искайте неща, дори да ви е неудобно в началото, казвайте си. Опитайте веднъж и ще разберете, че няма нищо срамно, а и той е готов на всичко за вас.

Бъдете заедно

Прекарвайте повече време заедно. Изключете телевизора, не вдигайте телефоните си, избягайте от извинения като “Преуморена съм” или “Не ми е добре”. Създайте си комфорт и се отдайте на блаженство. Поглезете се с музика, която обичате и двамата и нещо за хапване – шоколад, например.

Бъдете позитивна

Мислете позитивно, настройте се да откривате хубавото в мига. Не наблягайте върху неговите негативни черти – всеки човек ги има – открийте добрите му страни и им се радвайте.