Интимно

На какво се дължи липсата на сексуално желание?

Борете се със стреса, той застрашава любовния ви живот

20.04.2013г. / 11 36ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

С всичките ни ангажименти през деня – работа, домакинство, деца, сметки, нивото на стрес в организма се покачва неимоверно много. За съжаление, забързаното ежедневие се отразява и на любовния живот, което вече си е сериозен проблем. Защото всичко останало можете да загърбите или леко да пренебрегнете, но сексът си остава най-важният елемент във връзката и него не можете да си позволите да загубите.

Много специалисти, които се занимават с проблема липса на сексуално желание при жените, обобщават проблема с психическото напрежение, на което са подложени дамите всекидневно. Този стрес е причина за появата на сериозни физически бариери, които възпрепятстват, буквално саботират интимния живот на двойката. Понякога за дамите това напрежение и мнима фригидност остават незабелязани, те си го обясняват с умората. Но, ако не се обърне навреме внимание на проблема, той ще се задълбочи и може да доведе дори до раздяла на семейството.

Свързани статии

Решението на проблема, както винаги при сериозните неща, е комплексно. Няма вълшебно прахче или магическо хапче, което да върне сексуалното желание. За да се реши дългосрочно проблема, преди всичко трябва да се намери начин за бягство от стреса – хоби, спорт, забавления. Друг вариант за промяна на положението е разнообразието и отпускането в мъжка компания. Вие имате партньор, но това не ви пречи да бъдете харесвана жена, която флиртува. Да получава комплименти прави жената безумно щастлива и връща самочувствието й. А оттам до възбудата крачката е съвсем малка.

Не по-малко важен детайл във връщането на любовното желание у жената, е отношението на мъжа. Неговата роля се състои в това да предразположи половинката си, да й помогне да се почувства истинска жена, обичана, желана, харесвана. Съвместяването на всички тези компоненти ще създаде емоция в жената и свобода отново да изрази себе си чрез сексуални изживявания.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
от толкова битовизми ( преди 1 година )
Преди 15 години имах връзка с много грозен и мъж и към него не изпитвах никакво сексуално влечение, но непркъснато фантазирах с други мъже...С него и оргазми нямах, но се оказа, че причината не е в мен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 4 rate down comment
AngelOfLove ( преди 11 години )
"Да получава комплименти прави жената безумно щастлива и връща самочувствието й. А оттам до възбудата крачката е съвсем малка." И ако възбудата дойде малко в повече, крачката до изневярата е съвсем малка - около 1 метър от левия до десния крак."Неговата роля се състои в това да предразположи половинката си..." А ролята на жената не е ли същата? Първо, жената трябва да признае пред себе си, че проблемът в случая е в нея, за да може да търси решение. Второ, мъжът на жена, която не го задоволява сексуално дълго време, не е склонен да проявява инициатива всеки път и да дава всичко от себе си, когато не му се отвръща според неговите очаквания. И трето, жената може да преодолее всичко това, ако направи нещо за себе си, нещо което я прави щастлива. Да се разкраси малко, да се поглези. Не е нужно да флиртува, а просто да се наслади на интереса към нея. И последното което ще добавя е, че не трябва да се опитва да планира един сексуален акт с мъжа си. Нека не го превръща в поредната задача от дневния ред. По този начин се губи желанието, страстта и елементът на изненада. Може би, след като мъжът й е загубил временно желание да я ухажва, тя просто трябва да си занижи очакванията, за да не остава разочарована. Това ще е временно, защото един истински мъж няма да остане длъжен в сексуално отношение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар