Интимно

Размерът все пак има значение!

Широки рамене, тесен ханш, но това не е достатъчно

09.04.2013г. / 17 42ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Размерът на пениса е анатомична черта, която помага за прелъстяването на жените, заявиха австралийски биолози, които дадоха своя принос към темата, обсебила мъжката част от населението открай време, предаде АФП, цитирана от Dnes.bg.

„Тази тема вълнува въображението на хората от много отдавна – каза Майкъл Джениънс, професор по биология в Австралийския национален университет в Канбера. – Ако разгледате списанията, често ще видите статии със заглавие: „Важен ли е размерът? Ние потърсихме отговор на този древен въпрос с надежден научен метод.

Свързани статии

Биолозите мислят, че преди мъжете от Хомо сапиенс да облекат дрехи, жените са използвали размера на пениса като един от факторите, с които са избирали най-добър потенциален партньор за възпроизводство, но имаше малко данни в подкрепа на тази хипотеза“.

Предишни изследвания показаха, че жените предпочитат по-едрите мъже, с широки рамене и тесен ханш. Новият труд добавя към тези критерии и размера на фалоса. Самият размер обаче не е достатъчен. Важни са и другите физически показатели.

„Ако сте дребен и с тяло като круша, големият пенис няма да увеличи сексапила Ви“, пише Брайън Мауц от екипа.

Учените правят изводите си след експеримент, при който показват на голям екран на 105 жени на 26 години 50 снимки на мъже с различен ръст и анатомия, включително и пенисите им в невъзбудено състояние. Участничките е трябвало да реагират, натискайки бутони. Така учените са отчитали по-скоро рефлексите, отколкото мислите им, пише БТА.

Коментирай