Интимно

Идеалният ресторант за среща

Как да постъпим, когато ние избираме къде ще проведем първата среща?

23.04.2013г. / 11 30ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Нищо чудно вече няма в това инициаторът на срещата между мъж и жена да е именно дамата. Поканата за вечеря у дома би могла да бъде неправилно разтълкувана, особено ако става въпрос за първо събиране. Как обаче да изберем най-подходящото място, на което да прекараме няколко спокойни часа без притеснения?

Музиката

Всички сме били на места, където трябва да си викаме в ушите, умело да се правим, че сме разбрали какво ни е казал човекът отсреща и да се усмихваме константно в случай, че се е пошегувал. Изберете ресторант с тиха и приятна музика. Въпреки че се нарича „вечеря“, не сте отишли там просто да се нахраните, но и да споделите поне малко, да се опознаете.

Добро обслужване

Свързани статии

Част от вечерта ви ще бъде сервитьорът или сервитьорката, които ви обслужват. Ако са бавни, неориентирани, невъзпитани и некоректни, може да се окажете без едно от поръчаните блюда, с яйца на пицата, въпреки че сте споменали за алергията си... За да не трябва да се притеснявате и за това, отидете на място, на което сте сигурни, че няма да има издънки от страна на домакините.

Осветлението

Условията стават много, но едно нещо, което не е толкова фатално и все пак играе роля за обстановката – това е светлината. Вярно, няма да попаднете на ресторант с луминесцентно осветление, но пък ако предпочетете такъв с по-мъгляви светлини, с топли цветове и свещи, определено ще се чувствате по-уютно и спокойно.

Познатите места са с предимство

Винаги е по-добре да заложите на изпитаното, отколкото на твърде рекламираното. Помолете приятели за съвет, но най-добре разчитайте на себе си. Опитът е най-добрият учител.

Честността на първо място

Не се опитвайте да създавате грешни впечатления за себе си, резервирайки твърде скъп ресторант. Не е задължително да давате цяла заплата за една вечер, защото, колкото и да зависят следващите ви срещи от това, не можете да бъдете сигурни дали вие самите ще искате да има такива. Подходете прагматично и разумно.

Коментирай