Интимно

5 признака на дълготрайната връзка

Комуникация, отношение и признателност

17.06.2013г. / 16 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Изграждането на хармонична връзка става през преминаването на труден и дълъг път. Понякога този път е стръмен и неравен, поставящ пред нас редица изпитания. В друг момент е като зелени поля, на които не спираме да се радваме.

 

Свързани статии

От нашите родители и по-стари роднини, успели да съхранят добрите отношения години наред, сме чували, че една връзка не може да мине без компромиси.

Дали само това й е нужно, за да просъществува здрава и да се задържи трайно във времето? Ето няколко основни принципа на дълготрайните взаимоотношения между мъжа и жената.

Комуникация

Тя е водеща в отношенията между двама души. Обикновено двойките, които отделят време за разговори и обсъждат навреме появилите се недоразумения, имат по-дълъг съвместен живот и по-здрава връзка. Разговаряйки, те предотвратяват едно бъдещо усложняване на проблемите.

Общи интереси и хобита

Много двойки, имащи дългогодишна връзка, в даден момент разбират колко различни са с партньора. Те не споделят едни и същи емоции и интереси. Идва моментът, в който те се превръщат просто в съквартиранти. Разбира се че трябва да има и разлики помежду ни, но е добре да има и допирни точки.

Компромиси и доверие

Всяка връзка се нуждае от тях. Правете компромиси, но нека бъдат по равно. Отстъпките, които правим са за благото на нашата здрава връзка, към която се стремим. Не бива нито един от партньорите да взима превес над другия.

Трябва да е леко и плавно, за да не се получи злоупотребяване с доверието на другия. Бъдете открити за хубавите и лошите неща, които ви се случват. Подмолното действие наранява любимия и той започва да ви чувства като чужд човек, което неминуемо води до недоверие.

Отношение и признателност

Отношението към половинката означава да се отнасяме с уважение към любимия. Трябва да преценяваме ситуациите, в които можем да покажем несъгласие. Много двойки допускат грешката да злепоставят партньора си пред приятели, близки, дори пред непознати. Това е един вид злоупотреба с достойнството му. Не го правете.

Когато останете насаме може да си споделите всичко, което не одобрявате в действията или думите на другия.

Признателност значи да благодариш на любимия дори за това, че ти е направил чашата сутрешно кафе. Благодарете му, показвайте колко много се гордеете с това, което постига в професионален план. Оценете човека до вас.

Гъвкавост

Живеем динамично, често под напрежение. Понякога промените идват толкова бързо, независимо дали са положителни или отрицателни. Тогава се налага да проявим малко гъвкавост. Да издържим на напрежението, нагаждайки се към ситуацията. В тези моменти се нуждаем от половинката, защото трябва заедно да посрещнем динамиката в различните етапи на нашата връзка.

Коментирай