Интимно

Топ грешките в една раздяла

Не ги правете

10.07.2013г. / 16 30ч.
Мария Дуковска
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Раздялата е трудна, тежка и винаги болезнена. Дори и когато знаете, че е по-добре и за двамата да се разделите, самата мисъл, че ще останете сами, без партньор, натъжава неимоверно много. И все пак, ако е настъпило времето за разлъка, не я отлагайте след ден, след месец, направете го щом го чувствате. Всяко отлагане във времето може да се окаже препятствие да продължите живота си нормално.

Ето няколко примера за класически грешки, от които да се опитате да избягате в такава ситуация:

Настоявате за край

Разбрали сте за изневяра или за някакво тежко предателство от страна на любимия и бързате да приключите връзката необмислено. По-добре преспете една нощ, помислете хубаво, разговаряйте, викайте, но се опитайте да анализирате ситуацията преди да затворите вратата завинаги, защото може и да няма връщане назад.

Искате да извървите раздялата сами

Свързани статии

Раздялата е болезнен момент, когато на повечето хора им се иска само да си стоят вкъщи, да не излизат, да не виждат хора, да тъгуват насаме със себе си. Всеки разговор с приятел или роднина им напомня за мъчителната раздяла с любимия, а не искат да го преживяват отново и отново. Но това е още по-сигурен начин да задълбочите депресията и личната си драма, вместо да излезете бързо от нея. Срещите с добър и доверен приятел няма да ви натоварят толкова, стига да го помолите да не говорите за бившия. А ако пък ви се говори, изкажете яда си, споделете го и наистина ще ви олекне. Поплачете на рамото на истински приятел и сами ще усетите как болката се притъпява. Присмейте се над навици на гаджето, които винаги са ви ядосвали и дразнили, подиграйте му се дори, ако това ще ви облекчи. Но не се затваряйте сами.

Обвинявате бившия за всичко

Той може би наистина е виновен за раздялата ви. Но винаги, колкото и да си мислите, че сте безгрешна, и вие имате вина за случващото се. Просто е – когато става въпрос за любов, за връзка между двама души, и за хубавото, и за лошото, трябват двама.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
друга жена ( преди 10 години )
До жена: Не му казвай, че знаеш и остани с него заради стандарта, на който толкова държиш. И си намери любовник заради емоционалния си стандарт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
жена ( преди 10 години )
Как да се разделя с него, като разбрах, че ми изневерява с негова служителка, но той е добр с мен. Грижи се за децата, изкарва много добри доходи и ни осигурява. Той не знае, че съм научила, не знам как ще реагира, ако разбере, че съм наясно с аферата му. И аз имам образование, но никога няма да мога да дам този стандарт на децата си, който той им осиурява, а освен това не е добре да разтат без баща. Просто не знам какво ще правя, ще се подъбркам..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар