Раздялата е трудна, тежка и винаги болезнена. Дори и когато знаете, че е по-добре и за двамата да се разделите, самата мисъл, че ще останете сами, без партньор, натъжава неимоверно много. И все пак, ако е настъпило времето за разлъка, не я отлагайте след ден, след месец, направете го щом го чувствате. Всяко отлагане във времето може да се окаже препятствие да продължите живота си нормално.

Ето няколко примера за класически грешки, от които да се опитате да избягате в такава ситуация:

Настоявате за край

Разбрали сте за изневяра или за някакво тежко предателство от страна на любимия и бързате да приключите връзката необмислено. По-добре преспете една нощ, помислете хубаво, разговаряйте, викайте, но се опитайте да анализирате ситуацията преди да затворите вратата завинаги, защото може и да няма връщане назад.

Искате да извървите раздялата сами

Още по темата

Раздялата е болезнен момент, когато на повечето хора им се иска само да си стоят вкъщи, да не излизат, да не виждат хора, да тъгуват насаме със себе си. Всеки разговор с приятел или роднина им напомня за мъчителната раздяла с любимия, а не искат да го преживяват отново и отново. Но това е още по-сигурен начин да задълбочите депресията и личната си драма, вместо да излезете бързо от нея. Срещите с добър и доверен приятел няма да ви натоварят толкова, стига да го помолите да не говорите за бившия. А ако пък ви се говори, изкажете яда си, споделете го и наистина ще ви олекне. Поплачете на рамото на истински приятел и сами ще усетите как болката се притъпява. Присмейте се над навици на гаджето, които винаги са ви ядосвали и дразнили, подиграйте му се дори, ако това ще ви облекчи. Но не се затваряйте сами.

Обвинявате бившия за всичко

Той може би наистина е виновен за раздялата ви. Но винаги, колкото и да си мислите, че сте безгрешна, и вие имате вина за случващото се. Просто е – когато става въпрос за любов, за връзка между двама души, и за хубавото, и за лошото, трябват двама.