Интимно

Обвързани ли сте?

Какво означава да си обвързан с някого?

24.09.2013г. / 11 20ч.
Аз жената
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Какво означава за вас да сте обвързани с някого? Необходимо ли е да сте сключили брак, да живеете заедно, да имате дете или е достатъчно да излизате заедно повече от месец?

Един от любовните капани, в които попадаме най-често е „мини-бракът“. Запознаваме се с някого, излизаме няколко пъти и бързаме да променим статуса си във Фейсбук на „обвързан“. Реално почти не познаваме човека, когото сме срещнали преди няколко седмици, но сме нетърпеливи да се похвалим на всички, че имаме ново увлечение.

И така, преди да сме опознали обекта на нашите нови емоции, започваме да си представяме как живеем заедно, едва ли не измисляме имена на децата си. Спираме да се интересуваме от други потенциални партньори, защото си мислим, че сме срещнали Нашия човек.

Бързаме да установим интимни отношения, натоварваме връзката с очаквания и не след дълго се появяват проблемите. Осъзнаваме, че това не е Нашият човек, че сме построили пясъчна кула във въображението си, че реалният човек срещу нас има много малко общо с представата, която сме си изградили за него.

Какво да правим сега? Как да обявим пред всички, че сме допуснали грешка? Пък и сексът е хубав. Прекарваме си добре заедно. Не е чак толкова зле. Ами ако не срещна по-добър? И така започваме да залъгваме себе си и другия, прекарваме все повече време заедно и емоционалната връзка между нас става все по-силна. Първоначалното увлечение се превръща в зависимост. Един ден си казваме „не искам да продължавам така, трябва да сложа край“. На следващия ден си изкарваме хубаво и си мислим „може би прибързвам, ще дам шанс, ще изчакам“. И без да се усетим е минала година, после втора и става все по-трудно да вземем решение за раздяла. Случвало ли ви се е нещо подобно?

Как можеш да избегнеш капана на „мини-брака“?

Ако сте готови за дългосрочна връзка и търсите партньор за семейство, можете да направите няколко неща, за да не задълбочите интимните си отношения прибързано с неподходящ партньор.

Като начало е важно да си отговорите изчерпателно на въпроса „Какво е необходимо да е налице, за да бъде един партньор подходящ за мен?“.

Най-добре си отговорете писмено, като имате предвид по какви причини са приключили предишните ви няколко връзки.

След това внимавайте да не задълбочавате отношенията си с един партньор и да продължите да се срещате с други потенциални партньори, докато не сте уверени, че той/тя отговаря напълно на задължителните ви условия за „подходящ партньор“.

Можете да научите повече за любовните капани и как да ги избегнем от това видео:
http://www.youtube.com/watch?v=chUbCaq8KN4

Имате ли въпроси?
Пишете ми, ще се радвам да ви бъда полезна.

Ева Кулева, лайф коуч и ментор
Rare Life Coaching
rarelifecoaching@gmail.com

Коментирай