Интимно

Видовете химия между влюбените

Или как да познаете дали отношенията ви имат бъдеще

18.12.2013г. / 14 43ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Предполагаме, че всички жени са чували приятелките си, (а сигурно и самите вие) да казват след първа среща с готин тип: „Беше страхотно! Има такава силна химия между нас! Паснахме си страшно много!“.

Това е знак, че двамата си допадат физически, привличането е силно сексуално. Специалистите открояват, обаче, и други признаци на химия, които могат да възникнат между влюбените.

Това явление на силно привличане и прехвърчане на искри може да бъде на много различни нива, като сексуалното безспорно е най-силното. То, обаче, се оказва и най-мимолетното. Останалите видове химия са предпоставка за дълготрайна и здрава връзка между двама души.

Ето 5 от тях:

На първо място е физическата химия, разбира се. Често пъти хората я бъркат с любовта. Физическото привличане, както споменахме, е сравнително краткотраен феномен, който не е задължително съвсем да изчезне с времето, но определено намалява. Почти всеки е правил грешката да се „влюби с тялото си“, а не с ума си. Привличането е в основата на сексуалното желание. То е първично заложено в природата ни. Може да трае само часове или дни, може също да се появи едновременно към няколко човека. Психолозите смятат това за напълно нормално.

В никакъв случай не казваме, че сексуалното привличане е нещо лошо и че е задължително привличането да е по-дълбоко, за да прерасне в пълноценна връзка. Не се притеснявайте, ако страстта, която имате към някого е много силна и ако на първо време тя е единственото общо между вас. Допаминът, който се освобождава в мозъка по време на секс, действа благоприятно на емоционалното състояние. Това с времето може да доведе до появата на по-дълбоки чувства.

Химия от типа „Много ни е приятно заедно“

Усещали ли сте се в компанията на мъж, сякаш сте едно цяло? Довършвате си изреченията, харесвате едни и същи неща, той разбира хумора ви! Направо сте родени един за друг. Но като че ли първо е настъпило приятелство между вас. Притеснявате се дали това може да прерасне в сексуална връзка? Разбира се, че е възможно! Дори в някои случаи този тип отношения са по-силни, в сравнение с връзки, започнали при други обстоятелства. Така наречената комфортна химия е предпоставка за силни и здрави взаимоотношения, тъй като мислите и разбиранията ви са на една вълна.

Свързани статии

Химия от типа „Смеем се непрестанно!“.

Всеки обича да се смее. Забавлението е най-чистият начин да се скрепи една връзка. Умението да разсмиваме ни прави привлекателни за противоположния пол. В списъка с критерий за „идеалния“ или „идеалната“ почти винаги присъства чувството за хумор. Инстинктивно търсим половинка, която да ни разтоварва чрез забавлението – това увеличава степента на привличане между двойките. Шегаджийството предразполага по-лесно към преминаване на следващ етап.

Химия от типа „Толкова много се допълваме!“

Много е важно, ако искате да имате пълноценна връзка, да намерите човек със сходни на вашите ценности. Колкото и да сте различни по характер и темперамент, ценностите и посоката, в която гледате двамата заедно, е определяща за развитието на връзката ви. Така, например, съвсем спокойно може да има силна връзка между фотомодел и физик, ако визията им за по-нататъшното развитие на живота им е сходна. И, разбира се, ако тя го кара да се чувства достатъчно секси, а той нея – достатъчно умна! Добре допълващите се личности са добра предпоставка за дълготрайна връзка.

Химия от типа „Имаме толкова общи интереси!“

Обикновено общите интереси са признак на дълготрайната и силна връзка между двама души. Дори първоначалното физическо привличане да ви е заблудило, че човекът е подходящ за вас, в последствие разнопосочните интереси ви подсказват какво трябва да направите. Толкова по-лесно е ако и двамата обичате да ходите на къмпинг в гората, или да слушате една и съща музика, обичате сходни жанрове филми и какво ли още не.

След като ви запознахме с видовете химия, оглеждайте се за „подходящия“! И не се притеснявайте, ако страстта не ви удари с гръм още в самото начало. Има много други начини да познаете точните сигнали дали сте един за друг!

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
Последното не е никва химия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар