На всички е известно колко неприятно е да ти се прииска да целунеш любимия и... Ужас! Той да смърди на лук или чесън! Това е най-антивъзбуждащото нещо на света. Но тук става въпроса за храни и напитки, които ще предизвикат смущения в организма ви и затова не е препоръчително да ги консумирате ако възнамерявате да се отдадете на интимни ласки с партньора.

Хотдог

Въпреки че са любими на мнозина, кренвиршите не са особено препоръчителни преди секс. Високото съдържание на наситени мазнини може да предизвика запушване на артериите, а това води до по-малък приток на кръв към гениталиите. Това от своя страна пречи на ерекцията и обилното кръвоснабдяване, което е характерно за възбуденото състояние.

Мента

Сигурни сме, че на въпроса: „Прибягвате ли до ментова дъвка преди среща с гаджето?“, всички ще отговорят с „Да!“. Нормално е, все пак не искаме да го отблъскваме. Но ментата всъщност не е препоръчителна ако ще се отправяте към спалнята. Не за друго, просто дъвченето на дъвка ви кара да поемате излишно количество въздух в стомаха си, което може да предизвика нежелано оригване. А оригващите се жени не са особено привлекателни за мъжете.

Тоник

Тоникът е много добър приятел на джина и ако сте на среща с гаджето или разпускате някъде на купон е много подходящо и любимо питие. Но за приятелство между него и сперматозоидите и дума не може да става. Това е лоша новина за онези, които се опитват да се сдобият с наследник. Хининът, който е една от съставките на тоника, действа зле на броя на сперматозоидите, а това намалява успеваемостта им.

Пържени картофи

Любими на всички! Вървят чудесно с бира, като гарнитура или просто натопени в сос за хрупане пред телевизора. Ако обаче се надявате да ви се отвори парашутът довечера, гледайте да ги избягвате! Високото съдържание на сол в пържените картофки също влияе на потентността. Солта предизвиква повишаване на кръвното налягане, а това влияе пряко на продължителността на ерекцията. Ако толкова ви се ядат картофи – нека да са печени!