Интимно

По-добър секс според месечния цикъл

Кои са най-силните периоди, които оказват най-силно влияние върху вас и усещането ви за любов

06.02.2014г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Месечният цикъл оказва влияние не само върху това как се чувствате и изглеждате, но и върху вашия сексуален живот. Всеки един ден от първия ден на цикъла ви до настъпването на следващия е важен, когато искате да подобрите секса с партньора. Вижте кои са най-силните периоди, които оказват най-силно влияние върху вас и усещането ви за любов.

Маркирайте първия ден от месечния ви цикъл на календара. Около седмица не е препоръчително да правите секс с партньора си.

От 9-ия до 14-ия ден

Нивата на естроген и тестостерон са повишени, поради което вие сте в настроение за флирт. Опитайте да се съсредоточите върху вашия партньор, защото проучванията показват, че през тези дни повечето жени са склонни да бъдат привлечени от други мъже. През периода може да се усетите и малко по-чувствителни, но това е заради хормоните.

Това е важен момент за яйцеклетката, която е готова да бъде отделена от фоликула. Вие изглеждате невероятно секси и желанието ви за любов е не по-малко. Нивото на феромони значително се е покачило. Ако се опитвате да забременеете, сега е подходящото време. През този период клиторът е особено чувствителен.

От 18-ия до 21-ия ден

Тялото ви отделя повече окситоцин, наречен хормона на прегръдката. Този неврохимикал се отделя и по време на секс и вие имате наистина нужда от нежни докосвания и страстни прегръдки. Периодът е подходящ за разнообразяване на любовната игра с помощта на масажно олио и други стимулиращи гелове и лубриканти, а защо не и секс играчки.

Свързани статии

Ще усещате по-голяма нужда и отлюбимите ви шоколадови лакомства. Тъй като при всяка жена овулацията настъпва по различно време, този период също е подходящ за зачеване.

От 23-ия до 28-ия ден

В този период неизбежно започвате да усещате някои от симптомите на предменструалния синдром. Заради хормоните ще се чувствате по-тъжни или раздразнителни. Пред настъпването на новия месечен цикъл вие се усещате леко подпухнали. В този период матката също е уголемена, което означава, че ако правите секс с партньора си оргазмите ви ще бъдат много по-силно изразени.

А няма по-подходящ начин да намалите напрежението от хубавия и чувствен секс. Облечете нещо секси и не се притеснявайте, че коремчето ви е леко подуто. Редица проучвания показват, че по време на полов акт, повечето мъже се съсредоточават върху лицето на партньорката си.

Коментирай
3 rate up comment 2 rate down comment
titi ( преди 10 години )
ne sam gledala podobni periodi , a gledam zaetost i natrupvane na zadaljenia
отговор Сигнализирай за неуместен коментар