В брака понякога се налага да изречем някои малки невинни лъжи. Дали неволно, дали за да спестим нещо, често послъгваме половинката си. Оказва се, че много женени двойки се „мамят“ ежедневно за какви ли не дреболии. Интересен е фактът как жените са склонни да изричат множество лъжи за незначителни неща, а всъщност са склонни да пазят дълбоки тайни!

Но защо жените послъгват? В кои моменти го правим и как мъжете възприемат това? Дами, внимавайте! Никой не обича да бъде лъган, дори и за незначителни неща, а когато е системно, може и да доведе до спад в доверието и влошаване на отношенията.

„Тази рокля беше на разпродажба!“

Мъжете мразят харченето на излишни пари за скъпи парцалки, чанти и обувки. В ума на жената купуването от разпродажба означава спестяване на пари, но в ума на мъжа – поредната рокличка си е излишно пръскане на пари! Особено когато нещо много им допадне и искат да го имат, жените са склонни да омаловажават цената му, но когато мъжът иска да си купи нов ловен комплект ножове или рибарски принадлежности, работата става страшна. Е, сладката война между половете няма да стихне докато свят светува, просто трябва да се научим да проявяваме толерантност към желанията на другия.

„Спала съм само с двама и ти си единият от тях!“

Повечето жени са склонни да намаляват бройката мъже, с които са спали, тъй като инстинктивно червената лампичка на мъжете се включва при голяма бройка партньори. Криворазбраните стереотипи за това колко партньори е добре да са имали жените, преди да се оженят причинява неудобство у много от тях и оттам идва желанието да излъжат.

Още по темата

„Не искам нищо за годишнината ни!“

Тъкмо обратното! Жените обичат да предизвикват въображението на мъжете, обичат да бъдат изненадани, обичат да накарат половинките си сами да се сетят с какъв подарък да ги дарят. Друг въпрос е, че мъжете често приемат тези реплики като чиста монета и наистина нищо не взимат на нежните си половинки. Голяма грешка! Кодовите реплики като тази гласят тъкмо обратното – „Да не забравиш, че имаме годишнина и гледай да ме изненадаш!“. Сега дамите да не се обидят, но не можете да отречете, че обичате да бъдете глезени? Кой не обича?

„Не бързам да имам деца!“

В повечето случаи, това не е вярно. Или може би не съвсем. Повечето жени искат да имат деца, но за да не изплашат мъжа, когото харесват, са склонни да изкажат тази малка лъжа.

„Не бих променила нищо в теб!“

Отново лъжа! В природата на жените е да искат да моделират мъжа по свой образ и подобие! По този начин изразяваме загриженост, проявяваме обичта си. Но сме сигурни, че няма жена, която да не иска да промени поне едно нещо в мъжа си. Или поне не познаваме такава!