Казват, че мъжете са по-склонни да изневеряват. Може и да е вярно, може и тази склонност да е еднаква и при мъжете и при жените. Надали има точна статистика по този въпрос. А и да има, не бихме я взели за чиста монета, именно заради относителността на отделната личност.

Но при всички случаи има някои общи черти, които изневеряващите хора притежават. Но сега ще се спрем на чертите на жените, които са претърпели изневяра от половинките си, за да разберем какво в тяхното поведение способства за изневяра от страна на мъжете им.

Жени, претърпели „изневяра“ от бащите си

Ако една жена е имала в детството си сблъсък с този проблем – честите отсъствия на бащата от семейството, ако е ставала свидетел на скандали между родителите, предизвикани от изневери от страна на бащата, има огромна вероятност подсъзнателно да смята това поведение за нормално и да се примирява с него. Затова и привлича такива мъже.

Объркване на привличането с любов

Привличането просто се случва. Изобщо не е задължително след привличането да пламне любов. Много жени, които търсят внимание, обичат тръпката и любовните приключения някак биват привлечени от мъже, които обичат същото нещо. Лошото е, че такива натури имат доста по-висок потенциал за изневяра, именно заради „слабия ангел“.

Влечение към „грешните мъже“

Жените, които претърпяват „серийни изневери“ често биват привлечени от неподходящи мъже, чийто профил обикновено има този измамнически потенциал. Понякога просто това, което искат жените не съвпада с онова, от което имат нужда.

Просто не ви се прави секс вече

Много често в една връзка настъпва момент, в който някой от партньорите или и двамата спира да има желание за секс. Това автоматично повишава риска от търсене на секс на друго място.

Още по темата

Жената критичка

Едно от нещата, които могат много силно да тласнат един мъж към изневяра, е постоянното критикуване от нежните им половинки. За мъжете е много важно да бъдат ценени и харесвани от жените. Когато не получават това одобрение от половинките си, отново започват да го търсят на друго място.

Работохоличка

Жените, които отдават цялото си време и енергия в работата, повишават собствения си риск от това да претърпят изневяра. В колкото и модерни времена да живеем, в генетиката на хората са заложени кодове, които тласкат към семейна топлота, любов и внимание. Когато те не биват открити у една жена, която е по подразбиране пазителка и обединителка на дома, това автоматично подтиква към търсене на тази топлота на друго място.

Недоволство от външния вид

Постоянното повтаряне на фрази от типа на „Колко съм дебела!“ и „Ох, колко лошо ми стои тази рокля! Очертава всичко, което се опитвам да скрия!“ е пагубно за мъжете. И не само. Ако постоянно мрънкате колко зле изглеждате и се чувствате, такова отношение и ще получите. Мъжът ви неминуемо ще започне да гледа на вас като на антисексуален обект.