Интимно

Митове за оралния секс

Мит е, че при орален секс няма риск от предаването на ХИВ

11.06.2014г. / 12 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Разбиранията за секса и особено за оралния секс, често зависят от културната среда. Въпреки че в някои общества темата за оралния секс е табу, за други това е съвсем естествен ход и част от любовната игра, който прави пристъпването към полов акт по-интересно. Вижте кои са най-често срещаните митове за оралния секс.

Мит: Оралният секс е безопасен

Практикуващите го вярват, че оралният секс не крие риск от полово предавани инфекции. Това не е вярно!

Оралният секс, практикуван без предпазни средства, ви излага на риск от полово предавани болести като херпес, сифилис, гонорея, човешки папиломен вирус и други. Използването на презерватив ще ви предпази от тези заболявания.

Мит: При орален секс няма риск от предаването на ХИВ

Въпреки че предаването на ХИВ чрез орален секс е много рядко, риск все пак има, особено ако правите незащитен орален секс.

Това се случва, когато има открити рани по гениталиите или устата, кървене и контакт на спермата или вагиналната течност с лигавицата на устата.

Мит: Поглъщането на семенна течност е вредно

Поглъщането на сперма не причинява вреда, ако тя не идва от партньор, който е заразен с полово предавани болести. Спермата съдържа най-вече някои захари и протеини, които не причиняват вреда.

Свързани статии

Мит: Оралният секс е нехигиеничен

Това зависи от двамата партньори. Ако спазвате отлична интимна хигиена изобщо и преди секс, оралният секс няма да е неприятен за вас и половинката ви.

Мит: Оралният секс може да доведе до бременност

Жената може да забременее само, когато спермата на мъжа е в контакт с яйцеклетката в маточната тръба. Така че оралният секс не крие риск от забременяване.

Мит: Чрез орален секс не може да достигнете до оргазъм

Може да достигнете до оргазъм чрез вагинален, анален и орален секс. Проучвания са установили, че за много жени е по-лесно да достигнат до оргазъм в следствие на орален секс, отколкото при вагинален. Разбира се това зависи до голяма степен и от това как партньорът ви ще ви предразположи и стимулира.

Коментирай
2 rate up comment 3 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Само,си запълвате темите , аман дайте нещо ново и не писано до сега
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 4 rate down comment
мъж ( преди 9 години )
*** не лижа! Не държа и да ми духа. Стига с тези глупости. По-добро от пичето няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар