Статистиките показват, че мъжете обикновено изневеряват, когато се почувстват несигурни или ги обземе скука във връзката. В мъжката природа е заложено желанието да бъдат обожавани, да се чувстват нужни, желани и обичани. Когато трайно започне да се насажда несигурност в отношенията, това ги тласка към търсене на тези усещания на друго място.

Разбира се, някои мъже (пък и жени) по природа са по-склонни да изневеряват. Някои хора просто не са създадени да бъдат моногамни. Но ние ще се спрем на грешките, които жените допускат и които в крайна сметка тласкат мъжа към изневяра.

Какво да промените в поведението си?

Не потъвайте прекалено във връзката

Един от най-ефективните начини да предпазите връзката си от изневяра е да не се оставяте да се почувствате прекалено удобно в отношенията си. Когато двойката допусне да потъне в прекалено удобство и еднообразие, нещата могат да излязат извън контрол.

Не бъдете свръхконтролиращи

Това е може би най-мразеното от мъжете поведение на жените – свръхконтролът. Никой мъж, или поне истински, не обича да му се казва непрекъснато какво да прави и какво да мисли. Знайте, че трудно можете да моделирате мъжа си по свой образ и подобие, така че да се хареса на вкуса ви, затова просто го обичайте какъвто е, или рискувате да го тласнете в нечии други обятия.

Още по темата

Накарайте го да се чувства желан

Честото отблъскване на мъжа в интимен план може да снижи самочувствието му до минимум. Тогава той започва да търси начини да докаже на себе си, че все още може да намери някого, който да откликне на желанията му.

Показвайте му, че го желаете. Показвайте му, че не сте безразлични към него – така ще запазите връзката си жива и пълноценна.

Оставете го да разполага с време само за себе си

Повечето мъже не обичат времето им да бъде изцяло заето със задължения към половинката им, те имат нужда да излязат с приятели, да прекарат малко свободно време. Нима жените нямат нужда от същото? Толерантността към нуждите на другия е от първостепенно значение.

Бъдете нащрек за променливи емоции

Става въпрос за вашите емоции! Всички знаем, че жените по природа са склонни да проявяват резки промени в настроенията и чувствата си. Научете се да контролирате изблиците си. За мъжете нашите настроения са необясними и те ги приемат прекалено буквално.

Не позволявайте тези промени да помрачат отношенията ви и да тласнат половинката ви към необмислени действия.

Приоритизирайте връзката си

За да предпазите връзката си от това да пострада от изневяра, поставете я на първо място. Никога не я пренебрегвайте. В много от случаите на изневяра и двамата партньори имат вина, за да се стигне до този лош краен резултат. Обръщайте си достатъчно внимание един на друг.