Интимно

Сексът – „здравословна храна"

Секс упражненията са най-добрата форма на гимнастика

15.08.2014г. / 17 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Любовта и сексът са в основата на това, което може да ни направи щастливи, да ни излекува или разболее (в преносния и буквален смисъл). Всички ние имаме нужда да бъдем желани, да изпуснем напрежението, да се презаредим, а сексът определено е една от най-успешните формули.

Ако искате да бъдете в добра форма и положителна нагласа правете по-често любов. Тук са няколко добри причини, които ще ви накарат да гледате на секса, като „здравословна храна“. 

Спомага да стопите мастните натрупвания в областта на корема

Няма нищо по-хубаво от страстен секс, завършващ със серия от оргазми. При силна сексуална възбуда в човешкото тяло се отделят големи количества окситоцин. Това от своя страна спомага да намалите нивата на хормона стреса кортизол.

Този хормон е състояние да намали вашето либидо, а когато е в излишък е и причина за натрупване на мазнини в областта на корема. Затова правете по-често секс и имайте вълнуващи оргазми. 

Секс упражненията са най-добрата форма на гимнастика

Един страстен секс изпълнен с разнообразие от секс позите би могъл да се сравни с кардио упражнения или клас по йога. Когато правите любов вие повишавате сърдечната честота, изгаряте излишни калории и изграждате сила и издръжливост.

При някои секс пози се изисква повече гъвкавост, а когато се задържите дълго време в тях спомагате за укрепването на определени мускулни групи, подобно на Пилатес тренировките.  

Свързани статии

Сексът е най-доброто лекарство

Химичните вещества, които телата ни отделят по време на полов акт спомагат за подобряване на настроението, елиминираме на болката, подобряват метаболизма, засилват имунитета, правят ни по-красиви и намаляват риска от появата на сърдечни заболявания. Страхотно, нали?

Сексът носи емоционално спокойствие

Когато сте желани, изпитвате удоволствие от правенето на любов, вие се чувствате дълбоко изпълнени. Това може би е един от най-важните елементи, които правят човек щастлив, успешен в кариерата и позитивно настроен към живота.

Сексът е храна за душата и тялото. Нашите интимните връзки имат по-голямо въздействие върху нас. 


Коментирай
Свободно време