Ако връзката ви е изправена пред дилемата „да бъде или да не бъде“, вероятно имате нужда от подобряване на някои неща във взаимоотношенията ви с половинката. Стига да искате можете да опитате отново да се влюбите един в друг. Трябва само да изпълнявате някои препоръки и току виж сте се почувствали отново на 20! 

Кои са нещата, които трябва да започнете да правите, за да се влюбите отново и да рестартирате връзката с партньора си?

Организирайте си срещи вечерно време

Вместо да се прибирате сърдити и изморени от дневните задължения си правете срещи навън в някой ресторант, парк или любимо за вас място. Правете това поне 3 пъти в седмицата. Ще се почувствате отново млади, привлечени един от друг. 

Самата смяна на домашната обстановка предразполага към по-интимно държание и някак злободневните теми остават на заден план.    

Дръжте се за ръце

Ако сте позабравили този навик на всички влюбени, припомнете си го. Държането ръка за ръка е един от най-чистите символи на близостта и искрената любов. Ако поддържате интимни отношения с някого без да влагате чувства, надали бихте го държали за ръка. 

Именно за да възродите отново позахабените си отношения, започнете да се държите отново за ръце. 

Подобрете комуникацията

Един от най-важните и най-ефективни начини за подобряване на взаимоотношенията, били те интимни, приятелски или делови, е комуникацията. Разговорът дава възможност за изясняване на много проблеми и неразбирателства. Възползвайте се от този факт. 

Бъдете внимателни един към друг

Винаги бъдете мили един към друг. Когато получите изблик на словесна агресия и ви идва да нагрубите половинката си, използвайте правилото за броенето до 10. Помислете си хубаво дали си заслужава да се карате в случая. Ако скандалът може да бъде избегнат – направете го. Но трябва и двамата да спазвате това правило!

Винаги поставяйте уважението преди всичко. 

Още по темата

Отидете заедно на почивка

Ако не сте правили това от памтивека сега е времето да го направите. Щом сте решили да ревитализирате връзката си, откъсване от ежедневната реалност ще ви дойде добре. Отидете само двамата. Така ще си обърнете нужното внимание. 

Изберете дестинация, която не сте посещавали! 

Бъдете спонтанни

Спонтанността е много пленяващо качество. Когато човек върши нещо непринудено и искрено, неминуемо привлича вниманието на половинката си. Такова поведение винаги е пленяващо. 
Не мислете прекалено много, зарежете дългосрочните планове и живейте за днешния ден! 

Наблегнете на нещата, които са ви накарали да се влюбите един в друг в началото

Опитайте се да разграничите нещата, които са ви привлекли един към друг. Ако досега не сте се замисляли какво сте забелязали един в друг, помислете за това. Можете да го превърнете в забавна игра: „Какво обичам в теб?“.