Интимно

5 причини връзката с интроверт да е супер!

Вие сред късметлиите ли сте?

25.10.2014г. / 16 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Най-общо казано, според типа експресивност хората се делят на интроверти и екстроверти. Интровертните личности са по-затворени и по-малко склонни да споделят чувствата и мислите си, докато екстровертите не задържат почти нищо вътре в себе си – освобождават всяка емоция, независимо дали е негативна или положителна.

Има няколко причини, които доказват колко по-подходящи за дълготрайна връзка са интровертите!

Интровертите са майстори строители на разбирателството

Те са склонни да търсят баланса винаги в отношенията. Съобразяват се с половинката си, обичат да угаждат и така изграждат емоционална силна връзка с партньора. Отношенията с интроверт неминуемо постигат дълбочина и сериозност. Такава връзка има потенциал да издържи проверката на времето.

Интровертите изслушват

Екстровертите обичат да бъдат слушани, да изказват всичко, което им дойде наум. Докато интровертите са по-пасивни, но без да са задължително безгласни букви в отношенията.

Те са лъчезарни, обичат да комуникират. Имат силна интуиция за това какво искат и какво обичат партньорите им.

Свързани статии

Интровертите са замислени и грижовни

Личностите с интроспективни темпераменти са внимателни, обичат да подреждат хаоса у дома във всяко едно отношение. Една връзка се нуждае от баланс, а интровертите обичат да го внасят.

За тях всичко има значение. Най-малкият детайл е важен и затова му се отделя внимание. Така половинката на интроверта се чувства обгрижена и оценена.

Интровертите са добър коректив

Интровертите са много добри в себекоригирането. Те са аналитични и разсъдливи личности, които се учат от грешките и най-вече ги признават. Това е много важно за една връзка.

Интровертите притежават много завладяващи нравствени качества като съпричастността, които са важни в социален план.

Интровертите предпочитат дълбочината на връзката

Рядко ще срещнете интроверт, който да се впуска в мимолетни връзки еднодневки. Те обичат сигурността и търсят дълбочината на взаимоотношенията. Интимността за тях е висша ценност.

Много малко вероятно е интроверт да ви изневери. Трябва да е истински наранен, за да прибегне към тази стъпка на отчаяние.

Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
### ( преди 9 години )
privarjenik sam na vrazkata s edin 4ovek , no ne sam se zamisliala kakuv tip moje da se okaje po knigite , Otdavna sam prejiviala izneverite i bolkata , namerila sam liubim 4ovek i gledam da go do4akam li4no
отговор Сигнализирай за неуместен коментар