Интимно

Признаци на здравословната връзка

В здравословна връзка ли сте? Разберете!

23.10.2014г. / 17 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички търсят истинската любов, само че на мнозина тя не им се случва. Често не срещаме точния човек и се задоволяваме с онова, което имаме. Такава връзка обаче може да се окаже доста нездравословна.

За да идентифицирате коя връзка би била здравословна за вас, трябва първо да се запознаете с белезите, по които да я разпознаете.

По-добро разбиране на любовта

Първата стъпка, по която си личи дали една двойка е в здрава връзка е общият им възглед за любовта. Първо трябва да се уточни разликата между „харесвам“ и „обичам“, защото много хора бъркат тези две понятия. Ако и двамата сте на едно мнение, това е добър знак.

Търпение

Началото на една връзка е период на приспособяване и опознаване. Дори другият да притежава дразнещи за вас черти, вие сте толкова влюбени, че преценката ви е замъглена.

Колкото повече връзката се развива, толкова повече търпение трябва да можете да проявявате един към друг. Нетърпимостта към навиците, нагласите и мислите на другия разваля отношенията. Колкото повече успявате да спазите толеранс помежду си, толкова по-здрава ще бъде връзката ви.

Честна комуникация

Комуникацията е ключът към нормалните и пълноценни взаимоотношения. Това е важно не само за двойките, но и за връзките между родители и деца, колеги, приятели, близки и семейство.

Комуникацията трябва да е честна. „Здравословната двойка“ не се страхува да разкрие картите си. Когато в отношенията няма тайни и прикритост, нещата вървят много по-гладко от самото начало.

Взаимно съобразяване

Да имате здрава и пълноценна връзка често предполага съобразяване и компромис. Хората може да се обичат безкрайно много, но да не проявяват никакъв толеранс към другия, защото не могат да превъзмогнат собствените си желания и нужди. Така връзката не би могла да просъществува дълго.

Неминуемо или единият, или и двамата партньори ще избухнат в даден момент.

Вярност

Лоялността не се свежда само до изневярата. Човек може да изневери по много различни начини, не само физически. Емоционалната вярност е много важна. Партньорът ви трябва да знае, че има подкрепата ви, както и той да засвидетелства неговата към вас.

Свързани статии

Верността се състои и в това да подкрепяте начинанията на другия и да вярвате в тях. Лоялността не е само вярност. Тя обхваща и доверието, вярата във вас и посоката, която сте приели да следвате, както и всички решения, които вземате заедно.

Забавлявате се заедно, но и поотделно

Във всички връзки трябва да има и по малко забавление. Не всичко е сделка и компромиси. Ако сте скучни един на друг, ако еднообразието е погълнало ежедневието ви, ще започнете да губите вниманието на другия, а и желанието да получавате внимание ще се изпари.

Освен това е важно да се забавлявате и по свой начин, с приятели или приятелки, но поотделно. Така нивата на щастие във връзката се покачват и партньорите се чувстват по-добре.

Коментирай