Интимно

Как да си върнете доверието му?

Мъжкото доверие се губи лесно

04.12.2014г. / 17 24ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Доверието е най-често изгубваната ценност в една връзка. То поначало трудно се печели, а когато се разруши, възвръщането му не е никак лесно.

Лъжа, флирт, изневяра – всички тези грешки са в основата на загубата на доверие. Но как да си възвърнете вярата на половинката ви във вас?

Обяснете действията си

Един от най-добрите начини да си възвърнете доверието му е като обяснявате подробно действията си. Когато оставите човека до себе си в неведение е нормално той да започне да се съмнява във вас. Дори да няма причина за загубата на доверието му, то вече е разклатено и връщането му може да се окаже трудно.

Давайте искрени извинения

Ако сте направили нещо, което е разстроило доверието на партньора ви, давайте му искрено извинение. Фалшивите съжаления се усещат отдалече и не вършат никак добра работа. Ако наистина съжалявате, изразете го достойно.

Обещайте си да сте честни

Ако е имало повод в миналото приятелят ви да не ви вярва, обещайте му, че няма да има повече такива поводи в бъдеще. Разбира се, направете това ако наистина искате да запазите отношенията си.

Не пазете тъмни тайни

Много жени предпочитат да скрият от мъжете си, ако се срещат с някой приятел, било то съвсем невинно, за да не събудят подозрения и ревност. Ако половинката ви някак разбере за подобни тайни срещи, това неминуемо ще предизвика недоверие и дори по-лошо.

Затова, ако нямате какво да криете, съвестта ви е чиста и нямате скрити намерения, по-добре споделяйте с партньора си. С открити карти се играе по-лесно.

Свързани статии

Покажете му, че го обичате

Най-доброто, което можете да направите, е да засвидетелствате любовта си към половинката ви. Ако той се съмнява и често не вижда отношението ви към него, това може да събуди недоверие не само във вас, но и в чувствата ви към него.

За мъжете е важно да бъдат харесвани, обичани и насърчавани от нежните си половинки. Това стимулира мъжкото им самочувствие и его. Ако не ги подклаждате, рискувате да предизвикате съмнение към вас.

Отговаряйте на въпросите му

Жените са по-склонни да увъртат, когато става дума за истината. Мъжете са по-директната и пряма част от човечеството. Затова, когато ви пита нещо сериозно, отговаряйте директно и искрено.

Коментирай