Ако има ден в годината, който е най-подходящ за гледане на романтични филми, то това е Свети Валентин. Без значение дали ще седнете сами на дивана или гушнати с любимия човек, този празник задължително трябва да се отбележи с гледане на романтични филми.

Тъй като изборът от хубави романтични ленти е голям, споделяме една малка част. Не забравяйте да започнете вашата киновечер с филма „Хубава жена“ и продължете с:

„Когато си в Рим“ („When in Rome“)

Една вълнуваща история за красива дама от Ню Йорк, която не е щастлива в любовта. Предприемайки пътуване до Рим за сватбата на сестра си, тя за пореден път среща разочарованието. След като изважда няколко монети от фонтана на любовта, към нея се насочват куп неподходящи ухажори с изключение на един. Дали това ще е нейната голяма любов? Вижте лентата.

„50 първи срещи“ („50 First Dates“)

Ако едни от любимите ви актьори са Адам Сандлър и Дрю Баримор, този филм е за вас. Героят на Сандлър е секси, живее на Хаваите и обича да флиртува с туристките. Но един ден се появява героинята на Баримор, която има проблеми с паметта и всичко се променя. Двамата започват да се срещат, но след всяка хубава вечер, всичко започва като първа среща.

„Да преминеш границата“ („Walk the Line“)

Хоакин Финикс и Рийз Уидърспун красиво улавят същността на романтиката. Лентата показва любовта по един не толкова розов и лигав начин, както в повечето романтични филми. Любов към музиката и непоколебима отдаденост към жената на живота му.

„Маркъс“ („About a Boy“)

Романтична комедия с участието на Хю Гранд, който играе съблазнител, красив богаташ, който може да има всяка жена, но не обича децата. Въпреки тази своя слабост, той е готов на всичко, за да спечели поредната си жертва. Във филма му партнира невероятната Рейчъл Уайз.

„Омагьосан ден“ („Groundhog Day“)

Ако не сте гледали този филм, не пропускайте невероятната игра на Бил Мъри и Анди Макдауъл. Героят на Мъри е метеоролог, който не цени особено нещата в живота, груб и арогантен. Но един ден всичко се променя и той открива, че преживява един и същи омагьосан ден и така ще бъде, докато не стане по-добър човек.

„Тя“ („Her“)

Една невероятна любовна история от близкото бъдеще, в която Тиодор (Хоакин Финикс), приключвайки поредната си връзка, бива запленен от съвременна операционна система. Система „Саманта“ (Скарлет Йохансон), която е забавна, интересна, успява да докосне сърцето на Тиодор. Нещо повече – приятелството между двамата се превръща в искрена любов.

„Мръсни танци“ („Dirty Dancing“)

Филм от края на 80-те години на миналия век, който промени виждането ни за танците. Тези, които не можеха да танцуват се научиха и заобичаха всяко движение.

Още по темата

Със сигурност сте гледали брилянтната игра на Дженифър Грей и Патрик Суейзи, но тъй като е Денят на влюбените, а любовта е музика и танц, не пропускайте този филм.

„Топ Гън“ („Top Gun“)

Филм, чийто саундтрак е любим на повечето дами, ни среща с Том Круз и Кели Макгилис. Той е секси пилот, кара мотор и определено иска да стане най-добрият. Но докато се обучава открива и любовта в лицето на героинята на Макгилис.

„Наистина любов“ („Love Actually“)

Романтична комедия със забавен поглед към любовта и взаимоотношенията между мъжа и жената. Не пропускайте блестящата игра на Хю Грант като британски министър-председател в компанията на Кийра Найтли.

Снимки: outnow.ch