Интимно

Разлики между този, който ви харесва и този, който държи на вас

Празни приказки или действие

05.04.2015г. / 13 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Всяка любовна връзка се развива по различен начин. Но винаги има няколко знаци, на които трябва да обръщаме внимание. Те са показател за това какъв партньор имаме срещу себе си и дали има смисъл да влагаме големи надежди във връзката си.

Внимание или грижа

Има огромна разлика между човека, който просто ви обръща внимание и този, който е готов да покаже грижа към вас. Някой, който се опитва да ви впечатли с цел краткосрочни ползи, се различава коренно от този, който знае кои са любимите ви храни и напитки, какво ви зарежда с положителни емоции, какво ви прави тъжни и т. н.

Партньорът, който се грижи за вас не само знае вашите предпочитания, но винаги се стреми да осигури по-голяма част от тях. Това е вид грижа. В краткосрочните взаимоотношения грижата липсва.

Празни приказки или действие

Когато сме влюбени, винаги сме заслепени и често не виждаме нещата около себе си в детайли. Почти винаги мъжете казват това, което една жена би искала да чуе. Правете разлика между празнодумците и тези партньори, които действително предприемат действия и спазват обещанията си. Това важи не само за големите планове, които имате за вашето бъдеще, но и за текущи неща.

Изслушване или слушане

Още една разлика между партньора, който наистина държи на вас и този, който просто иска да се позабавлявате. Първият ще слуша това, което споделяте, но рядко ще се включва по темата с въпроси, съвети.

А само след минути ще е забравил това, за което сте говорили. От друга страна партньорът, който вниква в смисъла на вашите думи, помни вашите разговори, съветва ви, съпричастен е към историята ви е този, който истински заслужава вашето внимание.

Свързани статии

Интерес или инвестиране във връзката

Границата между тези понятия е много тънка и може лесно да се объркате. Когато някой проявява интерес към вашите амбиции, желания и стремежи – това е добре. Но не е достатъчно. Много е трудно за противоположната страна да направи някои компромиси със себе си, за да може вие да осъществите вашите стремежи.

Такъв ще е партньорът, който ще ви чака до късен час, защото знае, че кариерата ви го изисква, партньор, който е готов да ви отмени в грижите за децата, защото имате неотложен служебен ангажимент или просто имате нужда от почивка, половинка, която ще се радва наравно с вас за успехите, които постигате. Това се нарича инвестиране във взаимоотношенията.

Мисля за теб или мисля си за теб

Първият израз означава загриженост, търсене на най-доброто за вас, създаване на обратна връзка помежду ви, ясен отговор на емоциите и чувствата ви, човек готов на саможертва. Вторият означава повърхностен интерес, от който може да последва манипулация към вас, незачитане на вашите нужди, неясно бъдеще за връзката ви.

Снимка: thinkstock

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
vsi4ko e izpolzva4estvo , do momenta v koito ne se po4uvstva liubov kum men , Togava tozi koito obi4a po4va da misli savsem razli4no ot tezi poso4enite v statiata .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар