Интимно

7 неща, които трябва да жертвате за една връзка

Но истинска саможертва ли е това или благодат?

07.04.2015г. / 17 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Намирането на любовта на живота е грандиозен момент. Но любовта трябва да бъде обгрижвана и подхранвана, както всяко друго нещо, изискващо внимание и старание за съществуването му.

Има някои неща, от които трябва да се откажете в името на истинската любов. Любовта иска жертви, които ако сте добър екип, няма да усетите като лишения, а като нещо, което трябва да направите заедно.

Усамотение

Винаги ще сте свободни да се скриете в някоя празна стая, за да се насладите на няколко мига усамотение. Но като цяло животът ви вече няма да е лишен от чуждо присъствие. Ако шефът ви се е развикал в работата, половинката ви е човекът, който ще ви изслуша как е минал денят.

Ако имате проблеми с парите или с каквото и да било друго, трябва да ги споделите с партньора си – вече не сте сами и всичко трябва да бъде обсъждано, така че усамотението в пълния смисъл на думата вече е невъзможно.

Егоизъм

Когато сте сами е здравословно да мислите за себе си в единствено число. Това е и най-добрият начин да израснете в кариерата, докато сте сами и имате възможност да се концентрирате върху работата.

Но когато сте в сериозна връзка, няма как тя да просъществува, ако продължавате в същия дух. Не бъдете егоисти и се научете да отделяте достатъчно време на половинката си, за да внесете баланс във връзката си.

Свобода

С намирането на истинската любов и претворяването й в пълноценна връзка, свободата не би трябвало да си отиде, но определено нещата няма да са както преди. Ако искате да сте щастливи, не можете да правите абсолютно каквото си искате. Идва момент, в който се появява някой, с когото трябва да се съобразявате.

Флирт

Флиртуването е забавно. То не е задължително да бъде с истинска сексуална цел. Нещата могат просто да бъдат невинни и закачливи, независимо с кого сте го правили – колеги, непознати в магазина, приятели.

Когато установите истинска връзка, за съжаление или не, тази свобода се ограничава. Но пък печелите нещо много по-ценно.

Независимост

Когато сте сами имате свободата да взимате свои собствени решения, да правите каквото искате, да харчите колкото сметнете за добре, да разполагате с времето си. Ако искате да си купите нов диван, избирате този, който ви допада без да се съветвате с някого.

Във връзките нещата не стоят така. За всичко човек се допитва до половинката си. Той или тя вече е част от живота ви, с която трябва да се съобразявате.

Свързани статии

Пари

Не е нужно да купувате скъпи подаръци на партньора си за всяка годишнина. Нито пък е задължително да очаквате диамантени обици и огърлици от негова страна. Това не означава, че не трябва да си правите подаръци, за да спестявате, напротив.

Просто бюджетът ви вече ще е обединен, вие ще трябва да се откажете от някои удоволствия в името на общото благо, особено ако имате деца, но не съжалявайте – всяко така наречено зло е за добро.

Време

Хубавото на безгрижното време, когато сте били сингъл е, че можете да излизате с приятелките си на воля без да мислите кога ще се приберете, с кого ще се приберете, какво ще правите, къде ще ходите – важното е купонът да тече!

В една постоянна и стабилна връзка времето между партньорите е разделено по равно. Всеки има нужда от внимание във връзката. А споделеното време от една страна може да е ограничение, но от друга е истинска благодат, именно защото е споделено!

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
6 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )
otdavna sum sa misleneto , 4e za liubim 4ovek triabva da se dava vsi4ko s mnogo liubov ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар