Интимно

Уроци, които научаваме след трудна връзка

Оценявате добрите взаимоотношения

12.10.2014г. / 14 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Токсичната връзка е като вирус. Понякога трае твърде дълго, изпивате докрай, а лечението може да продължи повече, отколкото ни се иска. Всеки някога е бил с партньор, който е потискал неговото АЗ.

Но токсичните връзки са колкото вредни, толкова и полезни, защото от тях научаваме ценни уроци. Вижте някои такива.

Определяне на граници

Когато приключите една нездравословна връзка, в която сте били с човек, който е бил силно критичен, егоистичен и навлизащ във вашето лично пространство, вие научавате определени уроци и този е един от първите.

След подобна връзка ще бъдете в пъти по-смели и решителни да размахате червения флаг и да определите граници във всички ваши бъдещи взаимоотношения.

Вие сте в унисон с вашите емоции

Токсичната връзка не дава възможност на единия от партньорите да може свободно да покаже своите емоции. Разминаването с вътрешните усещания прави човека нещастен и сам, въпреки че има партньор до себе си.

Детоксикирането от лошата връзка ще ви научи да бъдете в унисон с вашите емоции. Ще ги изразявате свободно, ще споделяте вашите несъгласия, страхове, положителни усещания и всичко това ще ви накара да се чувствате силни. Човек е силен, когато е в унисон с емоциите си.

Фокусиране върху грижата за себе си

Да бъдеш с партньор, който подкопава увереността ви, мечтите и самочувствието, това ограбва по всякакъв начин. Тогава грижите за самите вас остават на заден план.

Детоксикацията от връзката ще ви научи да се грижите повече за себе си, без значение дали имате половинка или не. Грижата за себе си е необходимост, тя е част от личното пространство.

Оценявате добрите взаимоотношения

Ценните уроци в живота често идват от горчиви моменти. Токсичният партньор ще ви научи за в бъдеще да вниквате повече в детайлността на взаимоотношенията с хората. Ще може по-лесно да отсявате тези, които биха ви навредили и ще оцените истинските.

Да вярвате на интуицията си

Интуицията рядко може да ви излъже. Токсичната връзка винаги учи да се доверяваме повече на интуицията си.

Свързани статии

Приемате по-лесно промените

Не са малко хората, които са в неподходяща връзка. Най-правилно е да я напуснат и да потърсят нещо по-добро за себе си. Но почти винаги страхът от промяната, страхът да не останеш сам са причини да не могат да се измъкнат от токсичната връзка.

Решилите да поставят ново начало за себе си, ще се научат да приемат по-лесно промените и никога няма да бъдат с човек на всяка цена и само за да не са сами.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
milena ( преди 8 години )
absolyutno tochno superrrrrr statiya za hora koito sa bezsilni i strahoviti da pravyat krachka napred bez partner blagodarya viiiiiiiiiiiiiiiii 4e vi ima
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
### ( преди 9 години )
nikoga ne sam bila privarjenik na skandali i na stres v otno6eniata
отговор Сигнализирай за неуместен коментар