Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“:

Н.: Имам връзка с обвързан мъж, с който работим заедно. Той беше този, който направи първата, втората и доста следващи стъпки до тези отношения, в които се намираме в момента. Чувствата ни определено са взаимни, чувстваме се добре заедно, разбираме се, привличаме се, но той няма намерение да напусне приятелката си. Лутам се от една крайност в друга и се чудя дали има смисъл да поддържам такива отношения; и дали мога да продължа да имам някакви отношения с него, но основани само на секс.

Ева Кулева: Чудиш се дали има смисъл да поддържаш такива отношения. Питам се какъв е смисълът за теб да имаш отношения с някого. Какво искаш от една връзка? Секс, компания, деца, сигурност, разбиране, забавление, друго? Това е първият въпрос, на който бих си отговорила на твое място.

Когато си наясно със себе си какво искаш и от какво имаш нужда, лесно ще прецениш дали има смисъл да продължаваш тази връзка.

Разбирам, че връзката ви задоволява част от твоите нужди – чувствате се добре заедно, разбирате се, привличате се и правите секс. Явно това не ти е достатъчно, след като се луташ от една крайност в друга и се чудиш дали има смисъл да поддържаш такива отношения.

Доколкото разбирам ти не си обвързана. Искаш ли да се обвържеш? Кога?

Хубаво е, че си наясно, че твоят колега няма намерение да напусне приятелката си. Ако искаш да се обвържеш скоро, какъв е смисълът да поддържаш връзка с него?

Вероятно можете да продължите да имате отношения, основани само на секс. Това ли е, което наистина искаш? За такива отношения ли копнееш?

Струва ми се, че знаеш много добре какво е нужно да направиш. Остава да повярваш, че можеш да имаш това, което искаш, и да избереш партньор, който може да ти го даде.


Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

* * *

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.