Интимно

Да се омъжиш млада - какво лошо има в това?!

Момичета, не се колебайте!

16.08.2015г. / 14 02ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Времената се променят. Вече все по-малко двойки се женят в 20-те си години. Модерното общество някак наложи схващането, че бракът е хомот, който тежи и е глупаво да пропиляваме младите си години с ранно "бракуване". 

Въпреки това, да сключиш брак по-рано има своите позитиви и те не са никак малко!

Няма перфектно време

Както много жени никога не успяват да се подготвят психически за бебе, така е и с брака. Вместо да му мислите много – отдайте се на любовта си законно! И без това няма да има „най-подходящ момент“.

Винаги ще има какво още да направите, какво още да видите, къде още да пътувате или какво да надградите в кариерата си. 

В един момент просто ще се окажете на възраст, в която вече се предполага, че трябва да сте се омъжила. И тогава, ако го направите просто защото трябва, може да се окаже грешка.

Да се омъжиш рано не означава да имаш деца веднага

Ако тази мисъл ви преследва – отърсете се от нея! Никой не е казал, че щом сте се омъжили значи веднага трябва да създадете и деца. Това е просто узаконяване на любовта по стар човешки обичай, а не задължителен протокол, който да следвате.

Време за кариера

 Снимка: iStock

Защо много хора си мислят, че сключването на брак означава край на професионалната кариера? Всичко е въпрос на организация и осъществяване на амбициите. Има толкова примери за успели омъжени жени. 

Когато сте млади сте по-приспособими

В младостта си човек е по-гъвкав. Все още по-лесно се приспособява към другия, все още доизгражда навиците и вкусовете си. Много по-лесно е да се правят компромиси, когато не си натрупал тежестта и опита на живота. 

Погледнете го от хубавата страна – ако и двамата сте млади имате шанс да създадете връзка без особени компромиси. 

Свързани статии

По-младите родители са по-смели

Освен че младите родители са по-готини в очите на децата, те са и по-смели в отглеждането на малчуганите. Колкото по-възрастен става човек, толкова повече неща започват да го тревожат, обръща внимание на много подробности, става досадно предпазлив.

Спонтанността понякога е най-доброто нещо в общуването между родители и деца. Така се изгражда здрава връзка, лишена от дистанцията на годините.

По-рано можете да поправите грешката си

При всеки брак, независимо дали се е случил в младостта ви или в зряла възраст, съществува риск от провал. Ако се задомите по-рано ще имате повече време да поправите грешката си, ако бракът ви се окаже такава.

Коментирай
6 rate up comment 0 rate down comment
. ( преди 8 години )
Най-голямото предимство е, че на 40 години вече ще имате пораснали деца, след които няма нужда да тичате.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 0 rate down comment
Boabab ( преди 8 години )
Който го интересува живота на един човек на 60 години, имащ 20годишен брак зад гърба си /1988-2008/ година който е живял в квартал Дружба 2 в София , нека слуша и преценява какви "безценни достойнства"притежава брака у нас !?След като бях "изцеден и изразходван"до последно на 53 годишна възраст/ожених се на 33 години/, бях изхвърлен от съпругата и дъщеря ми на улицатас Решение на Софийски Градски Съд от 12.11.2008 година което гласеше:"Осъжда лицето след прекратяване на брака да освободи жилището, след влизането на решението в сила"!Трябва да отбележа и факта, че по-принцип не пия и не пуша и през целияпериод на брака ми съм се отнасял почтително със съпругата си !За тези 7 години от като съм разведен, съм се виждал с дъщеря си самоняколко пъти и то в някое кафене из столицата, и то тогава когато е имала ''спешна нужда" от пари !Бившата ми съпруга, не ме е потърсила нито веднъж през целия промеждутъкот време, дори тогава когато прекарах тежък инфаркт /през 2012/ и едва оцелях !Така че е бил наистина много прав древногръцкия философ Сократ, който е казал:"И да се ожениш и да не се ожениш, цял живот ще . . . съжаляваш "!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар