Интимно

5 неща, които трябва да спрете да анализирате във връзката

Просто задълбаването в тях пречи на отношенията

23.08.2015г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Връзките са сложни. Жените са склонни да анализират до припадък всяко едно действие на половинката си с една единствена цел – да са сигурни, че ги обича силно и не ги мами. Просто е! 

Чувствате ли се понякога така сякаш знаете, че трябва да спрете да анализирате, но все нещо ви човърка? Познато, нали!

Има 5 неща обаче, за които наистина трябва да се замислите дали не прекалявате! Кои са те?

Съобщенията

Изключително досадно е да изпращате по 100 смс-а на ден. Представете си как се чувства приятелят ви – като човек, преследван от дива котка! Ако искате да го задържите, не го засипвайте със съобщения. 

Може и да е хубаво и дори сладко да си разменяте виртуални сърчица в началото, но гледайте това да не става постоянно състояние. 

Другото, което ви пречи да се насладите истински на връзката е прекомерното анализиране на неговите съобщения. „Какво иска да каже сега?", "Защо не ми пише?“, „Шегува ли се или говори сериозно?“ са все въпроси, които ви измъчват. 

Не правете световна война заради съмнения, свързани със съобщенията му. Не действайте прибързано и не изпадайте в истерия заради детайлите. Отпуснете се и ще видите как комуникацията ще стане по-лека.

Социалните мрежи

Същото е и със социалните мрежи. Там дори пада още по-голямо следене, анализиране, съмняване, тайно наблюдение под фалшиви профили, устройване на капани, канене на срещи, за да проверите дали е склонен да ви изневери. 

Женската изобретателност няма край що се отнася до съмнението в любовта на гаджето. Ако имате чак толкова много съмнения, защо просто не поговорите с него? Никога няма да се чувствате добре във връзката, ако постоянно изпитвате несигурност в половинката си. 

А и в много случаи съмненията се оказват безпочвени, но са способни да развалят отношенията. 

Предишните връзки

Да, те несъмнено ни притесняват. Но нужно ли е да се вглъбяваме в тяхното анализиране без да имаме повод за съмнение. Случвало се е и ще продължава да се случва бивши да се събират въпреки настоящата си връзка, но трябва ли това да ни притеснява чак толкова?

Всичко, което има значение, е тук и сега. Всеки има своето минало и то няма как да се изтрие. Някои имат особено дълго общо минало, което неминуемо свързва животите им завинаги. Нормално е да чувствате ревност в известна степен, но не допускайте тя да обземе патологични размери.

Съвпаденията

Неминуемо е понякога да се чувстваме така сякаш нещо се повтаря в новата ни връзка. Най-много съмнения предизвикват негативните повторения – нещо, което ни е тежало в предишната връзка се появява и в новата. 

Нормално е да започнем да анализираме и да се чудим дали нещата няма да завършат с провал като предния път, но нека това не се превръща в основна мисъл. Така най-вероятно ще съсипете и настоящата си връзка. 

Когато човек иска да намери негативи – това е най-лесно.

Свързани статии

Моментите

Не злоупотребявайте с анализирането на моментите. Бъдете честни във връзката си – това е най-добрият начин да се опознаете и да разчитате един на друг. 

Когато изпадате в прекалено задълбочени разсъждения за реакциите на другия започвате да се самонавивате, че нямате бъдеще заедно и че реакциите му винаги ще ви дразнят. Така идва поривът да промените половинката си по свой образ и подобие, а това е най-лошото, което може да се случи в една връзка.

Колкото повече затъвате в блатото на недоволството от моментите с другия, неговите реакции и разбирания, толкова по-уязвима става връзката ви.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
omg ( преди 8 години )
,,, ти наистина си неадекватна... какви врати, какви хлъзганки..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
wtf ( преди 8 години )
До ,,,: та ти си неадекватна принципно .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар