Интимно

Мисля, че се влюбвам. Ужас!

Лайф коуч Ева Кулева отговаря на въпрос на читател за рубриката „Какво те мъчи в любовта“

23.09.2015г. / 10 34ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпрос от читател за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“:

Въпрос: Ситуацията е следната: Женен съм с две деца и страхотна съпруга, но от една година имам една клиентка, по която си падам от 3 месеца насам. Преди това не я отразявах, но изведнъж започна да ми прави страшно впечатление. Даже снощи я сънувах. Какво да правя? Мисля, че се влюбвам. Ужас.

Ева Кулева: Радвам се, че оценяваш съпругата си. Прави ми впечатление, че я описваш като "страхотна". Коренът на думата е "страх". Твоята клиентка ти прави 'страшно' впечатление. Отново става дума за страх. И накрая "Ужас". :)

На всеки може да се случи да хареса някого, когато е обвързан с друг. Това е напълно естествено и няма нищо страшно, докато не реши да премине към действие. Най-често увлечението не е свързано толкова с човека, по когото си падаме, а с това, което той олицетворява за нас. Тази дама е твоя клиентка. Не знам с какво се занимаваш и дали това те поставя по-високо от нея в някакъв аспект. Ако е така и същевременно жена ти има водеща роля във вашата връзка, може би имаш нужда от промяна в тази динамика между вас.

Сънят ти и твоите фантазии по отношение на клиентката ти, ако си фантазираш нещо за нея, ще ни подскажат какво послание има за теб това увлечение.

Влюбването е решение. То не се случва просто така, без наше участие. Ние избираме дали да се влюбим в някого или не. На много хора им е трудно да разберат това. 

Можеш да продължиш да мислиш, да говориш и да си фантазираш за твоята клиентка, т.е. да подхранваш това увлечение. А можеш да избереш да насочиш тази енергия към съпругата си и да разпалиш огъня между вас.

Бих те попитала и какво точно те привлича у твоята клиентка. Какво ти липсва във връзката със съпругата ти? И какво би могъл да направиш, за да освежиш и разнообразиш отношенията ви?


Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

* * *

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
Свободно време