Аналният секс е тема, за която някои хора все още изпитват неудобство и срам да говорят, докато за други практикуването е върховно удоволствие. Както с всичко, което ни заобикаля, така и за аналния секс има много заблуждаващи митове. Някои от тях са развенчани и бързаме да ги споделим с вас.

Мит: Повечето жени не харесват аналния секс

За дамите, които не практикуват аналния секс е трудно да приемат, че има такива, на които им допада. Човешката сексуалност е многообразна. Анусът е в непосредствена близост до други наши интимни части и съдържа много деликатни нервни окончания, които са доста възприемчиви към стимулиране.

Мит: По време на анален секс не е необходимо да се използва презерватив, защото няма риск от забременяване

Докато рискът от забременяване при анален секс е почти нулев, то този вид забавление, когато се практикува без предпазни средства, крие други рискове за здравето. Аналното проникване може да предизвика дразнене, кървене, което увеличава риска от предаване на ХИВ и други полово предавани болести. Ето защо е важно да се практикува с презерватив.

Мит: Не е задължително използването на лубриканти

Напротив! Неизползването на лубриканти по време на анален секс може да предизвика дискомфорт. Лубрикантът намалява триенето и по този начин актът става по-приятен, а и се намалява риска от разкъсване на деликатната анална тъкан. Също така, ако не използвате лубрикант, презервативът може да се скъса.

Още по темата

Мит: Аналният секс е мръсен

Стига да се спазва отлична хигиена, аналният секс не е по-мръсен, отколкото всеки друг вид секс. Изпражненията се съхраняват в червата и преминават през ректума и аналния канал по време на дефекация. Обикновено има много малка част от фекална материя в аналния канал и ректума. Някои дами взимат душ, вана или си правят клизма преди анален секс.

Мит: Анусът и ректумът не са предназначени за сексуална стимулация

Истината е, че анусът и ректумът са пълни с чувствителни нервни окончания и стимулирането им и проникването в ректума, може да бъде интензивно удоволствие, което да доведе до оргазъм както при жените, така и при тези мъже, които практикуват аналния секс. По време на това еротично забавление се стимулират G-точки, главичката на пениса, простатната жлеза (чрез анално проникване).