Интимно

Митове за аналния секс

Мит: Повечето жени не харесват аналния секс

19.09.2015г. / 16 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Аналният секс е тема, за която някои хора все още изпитват неудобство и срам да говорят, докато за други практикуването е върховно удоволствие. Както с всичко, което ни заобикаля, така и за аналния секс има много заблуждаващи митове. Някои от тях са развенчани и бързаме да ги споделим с вас.

Мит: Повечето жени не харесват аналния секс

За дамите, които не практикуват аналния секс е трудно да приемат, че има такива, на които им допада. Човешката сексуалност е многообразна. Анусът е в непосредствена близост до други наши интимни части и съдържа много деликатни нервни окончания, които са доста възприемчиви към стимулиране.

Мит: По време на анален секс не е необходимо да се използва презерватив, защото няма риск от забременяване

Докато рискът от забременяване при анален секс е почти нулев, то този вид забавление, когато се практикува без предпазни средства, крие други рискове за здравето. Аналното проникване може да предизвика дразнене, кървене, което увеличава риска от предаване на ХИВ и други полово предавани болести. Ето защо е важно да се практикува с презерватив.

Мит: Не е задължително използването на лубриканти

Напротив! Неизползването на лубриканти по време на анален секс може да предизвика дискомфорт. Лубрикантът намалява триенето и по този начин актът става по-приятен, а и се намалява риска от разкъсване на деликатната анална тъкан. Също така, ако не използвате лубрикант, презервативът може да се скъса.

Свързани статии

Мит: Аналният секс е мръсен

Стига да се спазва отлична хигиена, аналният секс не е по-мръсен, отколкото всеки друг вид секс. Изпражненията се съхраняват в червата и преминават през ректума и аналния канал по време на дефекация. Обикновено има много малка част от фекална материя в аналния канал и ректума. Някои дами взимат душ, вана или си правят клизма преди анален секс.

Мит: Анусът и ректумът не са предназначени за сексуална стимулация

Истината е, че анусът и ректумът са пълни с чувствителни нервни окончания и стимулирането им и проникването в ректума, може да бъде интензивно удоволствие, което да доведе до оргазъм както при жените, така и при тези мъже, които практикуват аналния секс. По време на това еротично забавление се стимулират G-точки, главичката на пениса, простатната жлеза (чрез анално проникване).

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
1 ( преди 8 години )
3 rate up comment 0 rate down comment
Ina R. ( преди 8 години )
И дума не пише как мъжете не го разбират този секс. От моя опит до сега- само с един се е получило така, че да поискам пак да го правим. Другите опити бяха катастрофа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
Нормално е да ти каже, ако е чакала да си поискаш. С мъжа ми го правим *** само когато аз го искам, което не значи всеки път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
Genata ( преди 8 години )
Честно казано само с една жена съм правил такъв секс. Беше с по-голяма и не аз си поисках. Тя ми каза, по едно време на ухо, че ако "объркам местата", да не се извинявам и да не се връщам. Само да съм внимателен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота