Има различни мнения по въпроса колко често трябва да правим секс. Някои смятат, че от биологична гледна точка истинското желание за секс се появява веднъж месечно чисто от репродуктивна подбуда. Други смятат, че честите полови контакти са плод на суета и са плод на социален подсъзнателен натиск.

Според скорошно проучване обаче секс трябва да се прави всеки ден! Науката е категорична – има няколко основателни причини да правим секс всеки ден! Ето кои са те:

Сексът помага за облекчаване на спазмите

Тъй като по време на секс се отделят ендорфини, менструалните ви проблеми могат да бъдат облекчени, ако правите секс всеки ден. Изследване от 2000 година установява, че 9% от 1900 жени, мастурбирали по време на цикъл, се отървават от менструалните спазми и болки, пише cosmopolitan.com.

Сексът намалява риска от рак на простатата

Редовният секс намалява риска от поява на рак на простатата с 22%. Това са установили изследователи от Harvard Medical School при специално проведено изследване. Ежедневната еякулация позволява на мъжката полова система да се освобождава от ежедневно продуцираните семенни течности и по този начин да отделя ненужни крайни продукти.

Снимка: iStock

Сексът повишава имунитета

Ако правите секс редовно и то всеки ден, шансовете ви да пипнете грип или настинка намаляват драстично. Учените са категорични, че секс най-малко 3 пъти седмично спомага за освобождаването на повече антигени като имуноглобулин А, който помага в борбата с вирусните инфекции.

Сексът стимулира плодовитостта

Колкото повече секс правите, толкова повече организмът подобрява своите репродуктивни качества. Проучванията, свързани с изследването на стерилитета установяват, че ежедневна доза секс помага за подготовка на имунната система за бременността.

Още по темата

Сексът намалява кръвното налягане

Веществата, които се отделят в организма при оргазъм, действат успокояващо на гладката мускулатура на кръвоносните съдове, което спомага за намаляването на кръвното налягане с няколко пункта.

Сексът стимулира мозъчната дейност

Това прекрасно телесно и емоционално изживяване действа позитивно дори на мозъчната дейност. Ако правите секс редовно ще се радвате на по-услужлива и ясна памет. Настроението ви ще е добро през повечето време и няма да изпитвате нервност. Прекрасно!