Наближава Свети Валентин. Хиляди, дори милиони цветя ще бъдат подарени в този прекрасен ден на влюбените. Но какво означават те? Цветето, което любимият ви мъж ще избере за вас има определено значение и послание. Вижте какво е то!

Роза

Неслучайно розите са най-предпочитаните цветя за Свети Валентин. Те са най-популярни, защото червените рози символизират любов, вярност, красота и съвършенство. Розата е и сред най-скъпите цветя, с което много мъже искат да покажат, че няма цена, която да ги спре да ви подарят най-доброто и най-красивото, с което да изразят любовта си.

Алстромерия

Алстромериите или така наречените перуански лилии са красиви, нежни и дълготрайни цветя. Те означават приятелство, преданост и вярност. Алстромерията подсказва още за страстност, така че очаквайте изненади от любимия си тази нощ, ако той е избрал именно това прекрасно цвете за вас!

Слънчогледи

Слънчогледът е символ на топлотата, лоялността, щастието и семейното огнище. Ако приятелят ви ви подари слънчогледи за Свети Валентин, това може да означава, че има сериозни намерения към вас за в бъдеще.

Орхидеи

Едно от най-красивите цветя измежду всички е орхидеята. Със своята нежност и ефирност тя символизира любов, красота, лукс и сила. Орхидеята е екзотичен начин от страна на партньора ви да ви съблазни. Според някои любителки на орхидеите, една орхидея е достатъчна да накара цял букет рози да бледнеят пред нейната красота!

Лилиум

 

Лилиумите са невероятни и прелестни. Тяхното ухание изпълва цялото помещение, в което са поставени. Тяхната символика подсказва за красота, класа и стил. Мъж, който подарява лилиуми, би следвало да познава добре своята половинка.

Ириси

 

Ирисите излъчват царственост и аристократизъм. Те означават още надежда, вяра и желание за опознаване.

Гербери

Герберите са слънчеви и весели като маргаритките. Тяхното значение е красота, невинност и чистота. Ако мъжът, с когото сте в момента ви подари гербери, вероятно означава, че той истински и чистосърдечно ви обича.

Гардении

Още по темата

Гардениите са също изключително ароматни. Те означават радост, чистота, предана и старомодна любов. Ако мъжът ви е избрал гардении за вас, то най-вероятно той е класически джентълмен, който си пада по традициите и ухажването в любовта.

Снимки: iStock