Интимно

Защо е добре да използвате лубрикант?

Няколко причини да посегнете към това сексуално улеснение

09.03.2016г. / 17 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Сексът е върховно преживяване, стига да протече по начин, задоволяващ и двете страни. Ако жената не е достатъчно възбудена, усещанията може да не са чак толкова приятни. Ето защо на помощ идва лубрикантът!

Много хора не се обръщат към него, защото го възприемат като някакъв вид табу. Отърсването от тази абсурдна мисъл ще ви спести много главоболия и неприятности по време на секс.

Понякога имаме нужда от допълнително овлажняване, защото поради множество причини вагината невинаги успява да секретира достатъчно смазочен материал. Това прави сексът неприятен и дори болезнен.

Кои са най-солидните причини да използвате лубрикант?

Лубрикантът допринася за върховни усещания по време на секс

Вагиналната сухота може да помрачи сериозно секса. Желанието за секс невинаги успява да провокира секрецията на секрет от вагината, защото има редица причини тя да бъде възпрепятствана.

Вместо да се измъчвате и да се лишавате от секс заради неприятните усещания, вземете лубрикант!

Лубрикантът освобождава съзнанието и помага да се съсредоточите върху други удоволствия

Вместо да се притеснявате дали този път ще се получи от само себе си, вземете лубрикант. Той ще се погрижи за овлажняването на интимните ви части. През това време се отдайте на ласки и нежности без да се притеснявате от липсата на вагинално овлажняване.

Понякога самото освобождаване на съзнанието помага срещу вагинална сухота. Не се изненадвайте, ако навлажняването се случи от само себе си, когато не мислите за него.

Лубрикантът прави аналния секс по-вълнуващ

В тази игра не можете да се надявате на естествено овлажняване. Затова почти задължително е да използвате лубрикант. Само така ще се насладите на аналното удоволствие докрай.

Лубрикантът прави любовната игра по-гореща

Не е казано, че трябва задължително да използвате лубриканта по предназначение. Има много начини да го включите в любовната игра. Тук можете да си припомните кои са те.

Свързани статии

Лубрикантът може да помогне да узнаете какво ви доставя удоволствие, докато мастурбирате

Не е задължително да го правите с друг човек, за да разберете какво ви доставя най-голямо удоволствие. Дори е почти задължително да изследвате тялото си сами, за да можете да насочвате партньора си правилно в любовната игра.

Секс играчките и лубрикантът са идеални начини за постигането на тази цел и удоволствие.

Специалните лубриканти за чувствителна вагина предотвратяват алергичните реакции

Някои жени страдат от проблема чувствителна вагина. Могат да се получат различни дискомфортни ситуации, при които възникват обриви, болезненост, зачервяване и в крайна сметка намалено либидо.

Чувствителната вагина се провокира от липса на достатъчно овлажняване, някои видове презервативи, тъкани и други. С антибактериалните и противоалергични лубриканти можете да решите този проблем.

Снимки: iStock

Коментирай