Интимно

Не откривате любовта – обърнете се към себе си!

Причините да нямате успешна връзка може да се крият в самите вас!

02.04.2016г. / 12 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Попадате все на неподходящите мъже. Мислите, че заради това е редно да обявите всички за негодници и лоши момчета?

Има голяма вероятност вина да има и у вас. Трябва да се вгледате в себе си и да разберете всъщност какво ви кара да попадате все на неподходящия мъж или на неподходящата връзка!

Ето и най-честите причини, сочещи, че блокирате любовта повече, отколкото си мислите:

Имате нереалистични очаквания

Много жени имат такива очаквания. Склонни сме да придаваме повече блясък на реалността, отколкото всъщност тя има. Поставяме си розовите очила и виждаме онова, което ни се иска да видим, а не това, което всъщност е.

За да си върнете контрола над нещата е добре да се постараете да се отърсите от този вреден навик. Гледайте прагматично на нещата. Бъдете с реални очаквания и ще видите колко по-лесно ще решавате дали мъжът е подходящ за вас или не.

Щом едни хора го могат, значи и други ще успеят!

Съсредоточавате се върху емоционалния багаж

Не че той не е важен, но все пак не трябва да му се отдава чак такова значение. Преди да отречете връзката си с някой мъж заради неговото минало и предишни злощастни опити в любовта, преценете реалността тук и сега. Още повече – реалността с вас!

Невинаги емоционалният багаж вреди на връзката и не е казано, че щом предишната връзка на партньора ви е неуспешна, то това задължително ще се отнася и за вашата връзка с него.

Решението е да спрете да си правите спънки сами на себе си. Отърсете се от негативните мисли и обръщайте внимание само на нещата, които наистина имат значение.

Привличат ви грешните мъже

Понякога се случват и такива неща. Бързаме, отдаваме се на импулса, влюбваме се и сме свръхуверени, че това е мъжът за нас, а в последствие се оказва, че не е така.

Единственото решение тук е да обуздаете малко импулса. Независимо дали натюрелът ви е широко изпъстрен с импулси и страст, трябва да направите всичко възможно да обмисляте малко повече изборите си.

Пресявайки плюсовете и минусите на мъжа до вас и отдръпвайки се от прибързаните решения, ще откриете точния за вас мъж, защото ще съумеете да прецените по-добре.

Не сте готови да споделите живота си

Много често жените с неуспешни връзки са склонни да обвиняват мъжете за положението си без да си дават сметка, че самите те може да не са готови да споделят живота си. Оттам идват и неуспехите на връзките.

Не желаете да заживеете с приятеля си в едно жилище. Не искате да се омъжвате, а камо ли да раждате дете на този етап. Забавно ви е да сте заедно, но не се задълбочавате толкова в смисъла на понятието „ние“.

Е, тогава как да имате успешна връзка? За това е необходимо желание и от двете страни. Спрете да се самозаблуждавате и обърнете погледа и към себе си. Може да откриете много отговори.

Снимки: istock

Коментирай