Интимно

Как да подправим не само ястията, но и сексуалния апетит?

Подправки, действащи като афродизиак

04.06.2016г. / 13 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексуалното желание зависи от много фактори. Понякога дори стресът и лошото настроение са в състояние да сринат либидото. Но затова пък насреща са храните афродизиаци, които стимулират кръвообращението и подбуждат нервните центрове в мозъка, отговарящи за сексуалното желание.

Ще се спрем по-специално на подправките, които имат силно повишаващо либидото действие. Те засилват притока на кръв в мозъка и гениталиите, спомагат за оросяването на органите с кислород и стимулират секрецията на хормони на щастието. Кои са те?

Босилек

Босилекът има силни свойства на афродизиак. Консумирайте го пресен, ситно нарязан и добавен към пресните ви салати и разядки. Освен че прави храната вкусна и с полъх на Средиземноморие, босилекът повлиява положително сърдечносъдовата система и подобрява кръвообращението.

Чесън

Активната съставка на чесъна – алицин, подобрява сексуалната издръжливост и повишава апетита за интимност. За да не вгадите половинката си с чеснов дъх след това, хапнете няколко пресни ореха. Те ще неутрализират силната миризма.

Канела

Канелата има свойството да понижава нивата на кръвната захар, което подобрява енергийните стойности в тялото. Освен това тя повишава леко телесната температура, а заедно с нея и либидото.

Кардамон

Кардамонът също подобрява оросяването, спомага за подхранването на органите и системите с кислород и заедно с това стимулира сексуалното желание. Добавяйте го към ястията си редовно и ще усетите ефектите му.

Джинджифил

Пикантните храни и подправки имат стимулиращо сексуалната мощ действие. Джинджифилът освен противовъзпалителните си действия има и такива, които са способни да ви направят неудържими в леглото. Подобно на канелата той повишава телесната температура и увеличава енергийните запаси в тялото като ги насочва към половата система.

Кориандър

Кориандърът прави ястията невероятно ароматни и апетитни. Подходящ е за салати, картофени гозби и месни ястия. Свойствата му на афродизиак се дължат на способността му да повишава телесната температура, да въздейства на нервната система и да стимулира циркулацията на кръвта.

Ванилия

Макар и сладкарска подправка, ванилията има не по-малко качества на афродизиак. Нейната сладост и благоухание действат релаксиращо, особено ако помещението, в което ще се случва сексуалната магия е наситено с нейния аромат.

Ванилията действа не само на ароматно ниво. Нейните активни съставки действат като афродизиак при консумация. Така че преди секс хапнете нещо ванилово!

 

Снимки: iStock

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
Сега би било хубаво да преведеш на човешки език написаното, че от полета на мисълта ти нищо не се разбира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар