Интимно

Неверни митове за връзката

Погрешни вярвания, които всъщност пречат на връзката

12.10.2016г. / 18 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много хора, особено за дълго необвързаните, са в непрекъснато търсене на идеалните методи за създаване и поддържане на пълноценна връзка. Доверяването на някои митове пречи именно на изграждането на истински близки отношения.

Кои са най-разпространените и най-неверни митове за истинската връзка?

„Не трябва да се карате, ако искате да запазите добрите отношения за дълго“

Караниците между партньорите не са задължително белег на лоши отношения. Съвсем нормално е да спорите и да се разгорещявате по различни теми и проблеми. Това, че се обичате не означава, че винаги ще сте на едно мнение по всички въпроси. Всеки има своята личност и характер и няма нищо лошо в това да я отстоява.

Важното е да не се обиждате, когато се карате. Иначе скандалите са си полезни и изобщо не пречат на една връзка, стига да не им отдавате прекалено негативно значение.

„Пълното разкриване на чувствата ви прави да изглеждате слаби“

Чувствителността не ви прави слаби. Това, че усещате силно емоциите си и не се страхувате да ги показвате не значи, че изглеждате уязвими. Няма нищо лошо в това да демонстрираш чувствата си пред партньора си.

Би имало проблем единствено ако партньорът ви използва споделените ви чувства и мисли срещу вас. Но ако той или тя не се възползва от страданието ви или емоциите ви в изгоден момент, тогава не би трябвало да има нещо, което да ви притеснява.

„Споделянето на чувствата и терзанията с партньора може да го натовари и отблъсне“

Изключително много хора се ръководят от тази максима. Ето защо таят в себе си проблеми, неща, които ги мъчат, чувства, съмнения, болезнени тайни.

Свързани статии

Опитът на хората многократно е доказвал във времето, че криенето на тайни и преглъщането на проблеми не води до нищо добро. За една истинска здрава връзка е важно партньорите да са наясно с чувствата и проблемите на другия. Така доверието се скрепява най-силно, а взаимодействието между двамата е по-пълноценно.

„Действията решават проблемите, не говоренето“

Някои хора са на този принцип – действай без да мрънкаш много. Да, обаче комуникацията е съществена част от връзката и без нея няма как нещата да се случват. Важно е както да се говори, така и да се действа. Симбиозата между тези две неща прави връзката повече от здрава.

Снимки: iStock

Коментирай
0 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 7 години )
Здраве и красота