Интимно

5 развенчани мита за брака

Мит: Сексът след брака не е същият

07.11.2016г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Забавен цитат, който ни кара да се замисляме върху всичко чуто и видяно относно брака. Има редица погрешни вярвания, които напълно могат да объркат взаимоотношенията и нагласата ни. Кои са развенчаните митове и защо не бива да им се поддавате? Вижте!

Мит: Бракът унищожава романтиката

На първо място трябва да се запитате какво е за вас романтиката. Как е присъствала до този момент във връзката ви. Не бива да забравяте, че както всичко останало, така и романтиката се нуждае от подхранване.

Ако допреди брака тя е била неразривна част от връзката ви, няма причина да мислите, че след това тя ще угасне. Всичко зависи от вас и любимия човек. Просто поддържайте романтиката жива помежду ви.

Мит: Сексът след брака не е същият

Още един мит, който е напълно развенчан. С течение на времето, ставайки по-сигурни във връзката си, нещата в спалнята се превръщат в рутина. Това не важи само за брака, а и за дългогодишните връзки.

Но узрявайки като личности и повишавайки доверието с любимия човек, можем да направим сексуалния си живот много по-интересен. Готови сме да говорим повече за сексуалните си фантазии, да споделяме, да търсим нови интимни преживявания. Ето защо бракът в никакъв случай не може да бъде наречен пречка за сексуалния живот.

Снимка: istock

Мит: Появата на бебе ще скрепи брака

Бебетата внасят радост в живота на двамата партньори. В някои случай връзката става още по-силна, партньорите сплотени, отдадени един на друг. Но когато е имало охлаждане на взаимоотношенията, криза в брака, децата невинаги успяват да поправят счупеното. Тази нова отговорност често оказва по-голям натиск върху взаимоотношенията.

Мит: Щастливите двойки не се карат

Абсолютен мит. Има много примери, в които двойките не се карат, не спорят и в крайна сметка бракът им не продължава дълго или е дългогодишен, но не пълноценен. Запазването на мира на всяка цена в една връзка не решава проблемите. Кавгите в малки количества дори се смятат за здравословни за връзката.

Свързани статии

Мит: Женените хора са по-малко самотни

Липсата на любим човек несъмнено е причина да се чувстваме самотни. Но да сключиш брак и да се чувстваш самотен определено е по-лошо. Има редица причини, които могат да отчуждят партньорите в един брак. Ето защо не може да се каже, че е напълно сигурно, че сключването на брак ви лишава от самотата.

Коментирай