Понякога не си даваме сметка как сами саботираме връзката си. С действията си караме човека до нас да се разколебае в чувствата си, да се запита дали наистина ви обича. Дори да ви е обичал ще дойде момент, в който чувствата ще охладнеят, ако продължавате с погрешното си поведение.

Как саботирате сами връзката си?

Телефонът ви е приоритет

Някои хора са с непрекъснато втренчени лица в мобилните си телефони, постоянно си пишат с някого или пък си чатят. Случва се на всички, все пак сме модерни хора, но ако пренебрегвате партньора си в името на мобилните технологии, това ще го нарани в дългосрочен план.

Ревност

Ревността е може би най-пагубното за една връзка. Тя разяжда отношенията ви, посява зрънцето на съмнението там, където то няма почва за развитие. Търсите под вола теле, чудите се за какво да упрекнете партньора си, дори без повод. С поведението си ще го отблъснете рано и ли късно, защото болезнената ревност е заболяване, което разяжда връзката.

Постоянно натякване и оплакване

Никой не иска да бъде непрекъснато критикуван. Ако все си намирате за какво да мрънкате и да се оплаквате заради партньора си, той ще охладнее към вас. Това статукво създава напрежение и отблъсква партньора ви. Ако не се научите да си държите езика зад зъбите когато трябва, може да изгубите връзката си.

Неблагодарни сте

Когато изисквате от връзката си, но нищо не давате съсипвате отношенията си. Когато партньорът ви прави компромиси, старае се да ви угоди или е готов да пренебрегне себе си заради вас, а вие не оценявате жестовете му – това е огромна грешка. Ако не си дадете сметка и не коригирате това си поведение, ще съжалявате. Никой не търпи вечно.

Още по темата

Липса на комуникация

Липсата на комуникация е почти толкова вредна, колкото и ревността. Диалогът и ефективната комуникация, при която партньорите не просто говорят, а се изслушват и разбират мнението и позицията на другия, е начинът за успешната връзка.

Губите идентичността си във връзката

Много често срещан проблем при някои хора е да изгубят идентичността си във връзката. Губят личностните си различия, мнението си, интересите си в името на връзката. По този начин не си правите услуга, а напротив – карате партньора си да ви цени по-малко.

Не искате да пробвате нови неща

Много конфликти възникват заради нежеланието на единия партньор да опита нови неща. Не става дума единствено за секса. Когато единият партньор не иска да опита нови приключения, пътувания, посещения на културни мероприятия и дори вечери в ресторанти, това отблъсква другия и го кара да се потиска и затваря в себе си.

Снимки: iStock