Интимно

7 признака, че бракът ви е обречен на провал

Обърнете им внимание, докато е време

25.04.2017г. / 16 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да си влюбен е едно, но да пристъпиш в брак – съвсем различно. Понякога партньорите не си дават сметка как поведението им, нагласата им, разбиранията им за щастлива връзка и особеностите на характера им могат да разрушат брачния съюз.

Съществуват някои сигурни знаци, които показват, че бракът ви няма да трае дълго. Ето кои са те:

1. Единият партньор е по-осъдителен от другия.

Ако единият партньор винаги доминира и съди другия в различни ситуации, това рано или късно ще даде отражение върху отношенията. Съденият партньор все се надява, че съдещият ще се кротне, ще свикне с особеностите на характера на другия или ще осъзнае некоректното си поведение. Често обаче не става така, а назряват конфликт след конфликт.

2. Двойката вярва, че са несъвършени един без друг.

Нормално е влюбените двойки да се усещат като взаимно допълващи се личности. В това се крие разковничето на любовта. Идва момент обаче, в който страстта и любовните трепети се уталожват. Тогава настъпва етап, в който личностите трябва да се изявят едновременно като едно цяло и като индивидуалности.

3. Единият партньор придава смисъл на странното и нелогично поведение на другия.

Много често се случва да действаме под слепия контрол на любовта. Отминаваме тревожни сигнали у партньора си, на които иначе би трябвало да обръщаме внимание. Например, ако единият партньор отявлено показва раздразнението си към малки деца и бебета, а другият успокоява себе си като смята, че това е само мимолетен период, накрая може да се стигне до развод след фактическата поява на деца в семейството.

4. Всичко останало е по-важно от връзката ви.

Всеки има семейство, приятели, работа. Нормално е да обръщаме внимание на всичко това, но когато тези обстоятелства и връзки са на преден план пред интимните ви отношения с партньора, нещо не е наред. Да помогнеш на приятел в нужда, да бъдеш до болен роднина, да работиш до късно, защото имаш краен срок за проект – добре, но ако това е постоянна нагласа, бракът ви е обречен.

Свързани статии

5. В двойката няма равнопоставеност.

Едно партньорство, каквото е бракът, трябва да е изградено върху равнопоставеност. Емоционално няма как да сте стабилни и щастливи, ако единият винаги е притиснат от другия.

6. Единият партньор смята, че винаги има право.

Ако единият партньор винаги се държи така, сякаш другият му е задължен за любовта, жестовете, компромисите и какво ли още не, бракът е обречен на провал или най-малкото на една дългосрочна агония, скрепена с подпис, ако не се промени тази нагласа.

7. Липса на физическа и емоционална интимност.

Липсата на интимност във всичките ѝ аспекти е пагубна за брака. Ако брачният съюз не е подкрепен от физическа и емоционална плътност, той няма здрави основи, независимо колко добри партньори сте иначе.

Снимки: iStock

Коментирай