Интимно

Жените анонимно: какво са мислели, че искат от един мъж

И какво всъщност се оказва в реалността

14.08.2017г. / 09 45ч.
Илияна Николова
Снимка: unsplash

Снимка: unsplash

Всяка жена има вътрешна представа какво иска от един мъж – какви качества търси, какво я привлича във външността, как си представя бъдещето си като обвързана жена.

Но в повечето случаи реалността се оказва друга. Понякога си мислим, че искаме нещо, но при определени обстоятелства осъзнаваме, че всъщност сме искали нещо съвсем различно, което ни прави щастливи.

Мъжете разказват какво всъщност ги пленява у една жена

Вижте искрените анонимни изповеди на няколко жени, които споделят какво са мислели, че искат от един мъж, но са променили мнението си.

1. Искам мъж, който да се грижи за мен.

„Мислех си, че искам мъж, който да се грижи за мен, да говори с мен, да се съгласява с мен, да харесваме сходни неща. Когато се събрах с настоящия ми съпруг осъзнах, че тези неща не ме правят щастлива, а любовта, която имах към него. Всяка връзка те променя и те кара да осъзнаеш какво наистина искаш“, Л. П, 38.

2. Мъж, който ми купува разни неща.

„Мислех си, че е много романтично непрекъснато да получавам хубави подаръци от половинката си. Винаги това е била представата ми за романтика. Вярвах в тази традиция още от първото ми гадже. Нали разбирате – цветя, шоколад, бонбони, бижута, всичко. Мислех, че така трябва да е с всички мъже. Но тогава бях много млада.

Анонимна откровеност: какво възбужда мъжете в леглото

Вторият ми дългосрочен партньор беше невероятно грижовен и искаше да се грижи за всички, не само за мен. Харесваше ми някак да се чувствам като малко уязвимо дете в неговите обятия.

Сегашният ми партньор не ми купува спонтанно цветя, защото знае, че ако искам ще си купя саксия. Той не ме води на уикенди в 5-звездни хотели, защото знае, че предпочитам да отидем да караме сноуборд в планината. Опитва се да се грижи за мен през цялото време, но по начин, който ми подсказва колко добре ме познава. Ето това е истинската романтика. Опитът ми помогна да разбера, че това е, което всъщност искам – половинката ми да ме познава добре, за да ме кара да се чувствам добре.“, С. Р. 36.

3. Мъж, който прави компромиси.

„Мислех си, че най-важното в един мъж е да умее да прави компромиси. С течение на времето осъзнах, че не това е важно. За да бъдеш щастлив, трябва да балансираш най-вече нещата вътре в себе си, за да можеш да добавиш когото и да било друг в живота си“, Т. Р. 35.

4. Мъж, който няма татуси и е добре поддържан.

„Никога не съм мислела, че ще бъда с човека, с когото съм от 13 години – целият покрит с татуировки, по-възрастен от мен, носещ пиърсинги. Нито е лекар, нито е адвокат, но съм лудо влюбена в него. Не знам как бих могла да бъда щастлива без него. Като бях по-малка си представях как ще се омъжа за мъж от добро семейство, с добро образование и работа. Той ще е облечен в костюм, винаги елегантен. Може би е било така, защото родителите ми са ми внушили тази представа.“ Х. Л. 34.

5. Мъж, който е винаги с мен.

„Винаги съм си мислела, че бих била най-щастлива, ако партньорът ми е обсебен от мен и иска да е винаги с мен, каквото и да правим заедно. Добре, че осъзнах любовта към независимостта си навреме, защото в противен случай щях да се задуша!

Бившият ми приятел беше точно такъв. Задушаваше ме, постоянно бяхме заедно, дори влизаше, докато съм в тоалетната. Идваше с мен на кафе с приятелките ми, знаеше всичките ни разговори и теми. В един момент осъзнах, че той контролира цялото ми ежедневие и че не мога да запазя нито една тайна от него, дори да искам. Беше ужасно.“ Р, Б. 33.

Коментирай