Интимно

4 начина да балансирате връзката си, ако сте алфа жена

Доминиращите жени са силни, но и трудни за разбиране

18.09.2017г. / 09 32ч.
Илияна Николова
Снимка: unsplash

Снимка: unsplash

Жените се делят условно на две големи групи, що се касае до връзките – доминиращи и доминирани. Ако сте алфа жена, то вероятно досега в интимните взаимоотношения ви е било доста трудно да намерите баланса между вас и партньора. 

Доминиращите жени винаги изпитват затруднения в това да намерят здрава и дълготрайна връзка. За тях това е истинско предизвикателство, както и за мъжете, попадащи в техните прегръдки. 

Как трябва да подходите към връзките си, за да имате балансирани отношения?

1. Мислете за връзката като за партньорство, не са битка.

Алфа жените в повечето случаи приемат връзките си като предизвикателство. Опитват се да превъзпитат мъжа до себе си, да му диктуват какво да прави, да го пречупят. Така няма да се получи. Нужно е да се научите да изграждате партньорство, а не да се държите сякаш сте амазонка на бойното поле. 

Защо алфа мъжете са най-добрите партньори в любовта

2. Позволете му да се грижи за вас.

Алфа жените са самостоятелни, дръзки, могат да се грижат за себе си и разчитат на своя милост в справянето с живота. Ако обаче сте във връзка, на която държите, трябва да се научите да оставяте понякога и партньорът ви да се погрижи за вас. Това е толкова женствено и нормално. Ще се убедите колко добре ще се почувствате и двамата. 

Свързани статии

3. Подкрепяйте вместо да критикувате.

Градивната критика е полезна, стига да не излиза от тази тънка граница. Прекалено критичните жени остават сами, защото не просто никой мъж, а никой човек не обича да бъде критикуван в така дълбока степен. 

4. Изразявайте признателност и емоции.

Често на алфа жените им е трудно да изразяват благодарност и признателност, защото го считат за падане по гръб. Това обаче не е слабост, а човешка емоция. 

Коментирай